Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше взяв участь в засіданні "Рамштайн"

Головна > Війна > Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в...
Author

Назар Лазебний

23.11.2023, 09:57
Shares

2

Views

248

Валерій Залужний/t.me

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вперше взяв участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке пройшло 22 листопада, та поінформував партнерів щодо ситуації на полі бою.

Про це він написав у своему телеграм-каналі, інформує Інфокурс.

"Зазначив, що обстановка на фронті ускладнена, проте контрольована. ЗСУ продовжують вести оборонні та наступальні операції. Доповів про дії росіян, загрози та їхні імовірні плани на найближчий час", - написав Залужний.

Фото: Валерій Залужний/t.me

Згідно інформації Генштабу ЗСУ, росіяни не покидають спроб оточити Авдіївку. Війська РФ безуспішно наступали східніше Новобахмутівки, північніше Ласточкиного, Авдіївки таПервомайського на Донеччині, де ЗСУ відбили 30 атак, а такожвели безуспішні штурмові дії біля Старомайорського.

"Але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат", - зазначає генштаб.

Крім того на Куп'янському напрямку війська РФ вели штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області. Українські військові за добу відбили там 12 атак, ана Мар'їнському в Донецькій області - 18 у районах Мар'їнки та Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку росіяни чотири рази безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного, зазначається у зведенні.

Між тим, на Бахмутському напрямку ЗСУ йдуть штурмом південніше Бахмута, завдають військам РФ втрат і закріплюються на досягнутих рубежах. Також українські війська продовжують наступ на Мелітопольському напрямку та утримують зайняті позиції на лівобережжі Херсонської області.

Нагадаємо: У середу на 17 засіданні відбулося засіданняМіжнародної контактної групи у форматі "Рамштайн", яке проходило у онлайн-форматі. Очільник Пентагону Ллойд Остін звернувся до союзників України із закликом збільшити поставки систем протиповітряної оборони і оголосив про створення міжнародної коаліції для допомоги Україні в цій сфері. Він подякував Німеччині та Франції за організацію "цієї важливої ініціативи". Перші важливі обговорення щодо коаліції відбулись минулого тижня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити