Франція та Німеччина очолять коаліцію для поставок ППО Україні Остін на "Рамштайні"

Головна > Політика > Франція та Німеччина очолять коаліцію дл...
Author

Назар Лазебний

22.11.2023, 16:35
Shares

1

Views

644

Очільник Пентагону Ллойд Остін очолює засідання Міжнародної контактної групи з оборони України 22 листопада
АР

Очільник Пентагону Ллойд Остін звернувся до союзників України із закликом збільшити поставки систем протиповітряної оборони і оголосив про створення міжнародної коаліції для допомоги Україні в цій сфері.

Про це він сказав у середу на 17 засіданні Міжнародної контактної групи у форматі "Рамштайн", що відбувається в режимі онлайн, повідомляє Голос Америки, інформує Інфокурс.

"Перед Україною - нова зима у війні і я закликаю цю групу надати Україні засоби протиповітряної оборони, щоб захистити населення", - заявив Остін .

Росія продовжує обстріли української енергоінфраструктури, нагадав він. За лічені дні перед його візитом "путінські сили провели нові хвилі ракетних ударів по Києву та інших регіонах України, щоб пошкодити українську енергомережу", зазначив глава Пентагону.

"Російські напади на українську інфраструктуру можуть нести страждання та смерті для незліченної кількості українських цивільних. Але я як ніколи переконаний, що українці залишатимуться стійкими перед обличчям складнощів, бо вони воюють за свої оселі, родини та майбутнє", - додав він.

В рамках контактної групи вже діє літакова коаліція, а також коаліція військових технологій, зауважив посадовець.

Сьогодні Остін оголосив про формування нової коаліції з наземних ППО та подякував Німеччині та Франції за організацію "цієї важливої ініціативи". Перші важливі обговорення щодо коаліції відбулись минулого тижня.

Остін відзначив новий пакет допомоги, який США надали Україні, а також пакет допомоги Німеччини, який включає зокрема засоби для протиповітряної оборони та 155-мм снаряди.

Нагадаємо: Під час свого візиду до Києва міністр оборони ФРН Борис Пісторіус оголосив про пакет військової допомоги Україні на 1,3 млрд євро, який включатиме чотири додаткові системи ППО IRIS-T та артилерійські боєприпаси.

Раніше, 20 листопада, Вашингтон оголосив про надання Києву чергового пакету військової допомоги загальною сумою 100 мільйонів доларів. Міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським і запевнив у подальшій непохитній підтримці нагальних потреб України на полі бою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити