Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні у 1,3 млрд євро

Головна > Політика > Пісторіус оголосив про новий пакет допом...
Author

Назар Лазебний

21.11.2023, 15:47
Shares

1

Views

299

Пісторіус: ЄС не зможе поставити Україні мільйон боєприпасів до кінця  березня — Cуспільне Новини
AP

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус оголосив під час візиту в Київ про пакет військової допомоги Україні на 1,3 млрд євро, який включатиме чотири додаткові системи ППО IRIS-T та артилерійські боєприпаси.

Як повідомляє "Голос Америки", про це Пісторіус заявив після зустрічі із українським колегою Рустемом Умєровим під час візиту до Києва, інформує Інфокурс.

Verteidigungsminister Pistorius und sein ukrainischer Amtskollege Umerov umarmen sich zur Begrüßung.  Авторство: Бундесвер/Шлаг
Verteidigungsministerium/twitter.com

"Маю честь і задоволення оголосити про новий пакет у рамках мого візиту сюди. І в цей пакет включено 4 подальші системи IRIS-T SLM, 155-мм снаряди, протитанкові міни. Це пакет на загальну суму 1,3 млрд євро", - заявив Пісторіус.

Пісторіус запевнив у продовженні підтримки України з боку Берліна й також висловив солідарність й захоплення сміливістю українського народу з нагоди 10-ї річниці Дня Гідності та Свободи України.

"Я знову тут, по-перше, щоб пообіцяти подальшу підтримку, а також щоб висловити нашу солідарність і глибокий зв'язок, а також наше захоплення мужньою, відважною та коштовною боротьбою, яка тут ведеться, - сказав Пісторіус, покладаючи квіти на Майдані Незалежності. - Сміливі люди різного віку вийшли на вулиці за свободу, за зближення з Європою і заплатили за це своїм життям".

Ці чотири установки - це вже третя партія систем IRIS-T для України з початку повномасштабної війни Росії.

Як пише AFP, три системи IRIS-T з першої партії вже поставлені, а четверта з'явиться цієї зими, друга партія з чотирьох надійде в 2024 році.

Нагадаємо: Вчора, 20 листопада, Вашингтон оголосив про надання Києву чергового пакету військової допомоги загальною сумою 100 мільйонів доларів. Міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським і запевнив у подальшій непохитній підтримці нагальних потреб України на полі бою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити