ФРН виділить 70 млн євро на підтримку енергосистеми України

Головна > Енергетика > ФРН виділить 70 млн євро на підтримку ен...
Author

Марія Куренко

26.09.2024, 11:06
Shares

3

Views

445

Обстріл ТЕС – росіяни повторно атакують відремонтовані енергоблоки » Слово  і Діло
Наслідки удару по одному з енергетичних об'єктів 22 жовтня 2024 року, Володимир Зеленський/t.me

Бюджетний комітет Бундестагу схвалив у середу, 25 вересня, пакет допомоги на загальну суму 70 мільйонів євро.

Як повідомляє DW, виділені урядом ФРН гроші підуть на створення й зміцнення децентралізованої системи енерго- й теплопостачання в Україні.

"Ці гроші спрямують на забезпечення українських міст і громад малими теплоелектроцентралями, котлами, генераторами та сонячними панелями", - повідомила пресслужба федеральногоміністерстваекономічної співпраці та розвитку.

Мета такого підходу - створення децентралізованого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектростанцій або сонячних систем.

За даними німецького відомства, створення децентралізованого та гнучкого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектроцентралей, котлів, генераторів та сонячних систем має на меті запобігти найгіршим наслідкам у постраждалих містах та громадах, особливо на тлі наближення зими.

Завдяки такій допомозі, громадські центри, лікарні, школи та інші соціальні об'єкти отримають більш надійне та незалежне енергопостачання, наголошують у Берліні.

На думку профільної міністерки Свеньї Шульце, Росії "буде не так просто зруйнувати децентралізовану енергосистему в Україні".

Водночас, коментуючи заяву міністерської групи G7+ на рівні глав МЗС, яка відбулася на полях 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив на важливості допомоги від партнерівдля проходження наступної зими.

Галущенко наголосив на важливості продовження допомоги з реконструкції енергетичного сектору, що є життєво необхідним в умовах атак Росіїна енергосистему України.

"Ми надзвичайно цінуємо рішучу позицію наших партнерів щодо готовності й надалі підтримувати відновлення українського енергосектораі наше прагнення побудувати більш децентралізовану, стійку та гнучку енергосистему", - заявив Галущенко, слова якого наводить пресслужба відомства.

Нагадаємо: Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц на полях зустрічей у Нью-Йорку заявив, що Німеччина наразі надає найбільшу з посеред європейських країн підтримку Україні і робитиме це й надалі, повідомляв Укрінформ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Бізнес

Сергій Токарєв про революційний продукт української компанії Zibra AI

Технологія ZibraVDB,забезпечує роботу з величезними об’ємами візуальних ефектів (VFX) у режимі реального часу.

26.09.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити