До ексрадника ОП Шила суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 30 млн грн 

Головна > Закон > До ексрадника ОП Шила суд застосував зап...
Author

Марія Куренко

04.04.2024, 11:40
Shares

2

Views

974

Экс-советника офиса президента Артема Шило отправили в СИЗО
Скриншот відео ZN.UA

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до колишнього радника Офісу Президента – керівника організованої групи, причетної до заволодіння коштами "Укрзалізниці".

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"4 квітня слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави до колишнього радника Офісу Президента України – керівника організованої групи, діяльність якої призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану", - ідеться у повідомленні.

Термін дії запобіжного заходу – до 31 травня 2024 включно.

У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обовʼязки.

Водночас у Центрі протидії корупції поінформували, що ексрадника ОП Артема Шила взяли під варту із заставою в 30 млн грн. Таке рішення ухвалила суддя ВАКС Катерина Сікора.

"У випадку внесення застави Шило повинен буде не відлучатися з Києва, не спілкуватися з іншими підозрюваними, з працівниками Служби безпеки України та іншими особами, зокрема з посадовцями ОП з приводу обставин кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

Він також повинен утримуватися від відвідувань приміщень "Укрзалізниц", Офісу Президента, здати закордонні паспорти, носити електронний браслет.

Нагадаємо: Правоохоронці викрили організовану групу на чолі з колишнім радником Офісу Президента, яка при закупівлі трансформаторів для Укрзазлізниці заволоділа 94,8 млн грн. Правохоронці затримали лідера, співорганізатора та двох учасників організованої групи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити