Держсекретар США та глава МЗС Британії прибули до столиці України

Головна > Політика > Держсекретар США та глава МЗС Британії п...
Author

Назар Лазебний

11.09.2024, 14:46
Shares

2

Views

826

Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі прибувають на залізничний вокзал у Києві, Україна, середа, 11 вересня 2024 року. Фото: REUTERS / Mark Schiefelbein / Pool

Державний секретар США Ентоні Блінкен разом із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі прибули із візитом до української столиці.

Як повідомляє AP, політики прибули до Києва потягом з Польщі.

Держсекретар США та глава МЗС Британії прибули до Києва
ALT

11 вересня Блінкен разом з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі, планують зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським і високопосадовцями українського уряду, щоб обговорити подальшу підтримку захисту України від агресії Росії та те, як забезпечити Україні військове, економічне та демократичне процвітання в довгостроковій перспективі, повідомила пресслужба Державного Департаменту США.

Раніше, 9-10 вересня Державний секретар Ентоні Блінкен відвідав Велику Британію, де він відкрив Стратегічний діалог між США та Великобританією. Перебуваючи в Лондоні, секретар Блінкен зустрівся з високопоставленими урядовцями, щоб обговорити низку важливих питань, включаючи Індо-Тихоокеанський регіон, партнерство AUKUS, Близький Схід і наші спільні зусилля з підтримки України.

Нагадаємо: 10 вересня у Білому домі заявили, що Блінкен під час візиту до Києва планує ознайомитися із ситуацією на полі бою та обговорити потреби України і просування мирних пропозицій Президента Зеленського.

Державний департамент США і міністерство закордонних справ Великої Британії повідомили, що спільні зусилля на підтримку України є однією з провідних тем візиту державного секретаря Ентоні Блінкена 10 вересня в Лондоні.

Раніше у середу до Києва прибули президент Литви Гітанас Науседа і прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня, а також глава Сенату Чехії Мілош Вистрчіл.

11 вересня у Києві пройде саміт "Кримської платформи". Це ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити