Блінкен обговорить підтримку України в межах стратегічного діалогу США з Британією

Головна > Міжнародне > Блінкен обговорить підтримку України в м...
Author

Ольга Фединчік

10.09.2024, 15:09
Shares

4

Views

239

Блінкен закликав Україну не стати схожою на Росію | Українська правда
Державний секретар США Ентоні Блінкен, GETTY IMAGES

Державний департамент США і міністерство закордонних справ Великої Британії повідомили, що спільні зусилля на підтримку України є однією з провідних тем візиту державного секретаря Ентоні Блінкена 10 вересня в Лондоні.

Про це пише "Голос Америки"

Блінкен та його колега - британський міністр закордонних справ Девід Ламмі започатковують те, що дві країни називають “стратегічним діалогом”, який зміцнить “особливі відносини” США і Британії.

Візит американського посадовця відбувається на тлі повідомлень, що Іран міг надати Росії балістичні ракети для використання у російській війні проти України.

Чільні іранські представники завжди заперечували постачання зброї Росії, але у Москві цими днями не заперечували повідомлень про постачання ракет, які подавав телеканал CNN і газета Wall Street Journal.

Заяви посадовців у Вашингтоні та Лондоні дають підстави припускати про різницю у відповідях на щораз гучніші заклики України, щоб міжнародні партнери погодилися на застосування наданої українцям західної так званої далекобійної зброї для ударів по цілях в глибині території Росії.

Британські представники, зокрема прем’єр-міністр Кір Стармер заявляли, що Україна в межах захисту від агресії і за умови дотримання міжнародних законів має право вражати військові цілі на російській території.

У Лондоні при цьому чітко не казали, що схвалюють застосування українцями саме британської зброї, зокрема крилатих ракет Storm Shadow.

Але представники американського уряду висловлювалися на цю тему з більшими застереженнями, даючи зрозуміти, що Україна має обмеження, зокрема у використанні американських ракет ATACMS.

Блінкен і Ламмі також обговорюватимуть ширші питання безпеки у Європі, а також становище на Близькому Сході та в регіоні Індійського і Тихого океану.

Держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС Великої Британії Девід Леммі цього тижня відвідають Київ, повідомляє Reuters

Як зазначає агенція, про візит, який стане першим спільним візитом за понад 10 років, заявив Леммі.

Нагадаємо: Державний секретар Ентоні Блінкен відвідає Велику Британію 9-10 вересня, де він відкриє Стратегічний діалог між США та Великобританією. Перебуваючи в Лондоні, секретар Блінкен також зустрінеться з високопоставленими урядовцями, щоб обговорити низку важливих питань, включаючи Індо-Тихоокеанський регіон, партнерство AUKUS, Близький Схід і наші спільні зусилля з підтримки України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити