Депутати Європарламенту закликали ЄС надати Україні принаймні 7 комплексів Patriot

Головна > Політика > Депутати Європарламенту закликали ЄС над...
Author

Назар Лазебний

17.04.2024, 11:16
Shares

3

Views

766

Patriot: Україна збиватиме і балістичні, і крилаті ракети
Укрінформ

86 депутатів Європарламенту підписали листа, в якому закликають ЄС відправити в Україну "додаткові" зенітно-ракетні комплекси Patriot, які Україна використовує для протиповітряної оборони.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Україні терміново потрібні принаймні сім із цих систем, щоб протистояти новій жорстокій стратегії, яку почала Росія, яка націлена не лише на українську енергетичну інфраструктуру, а й на будівлі лікарень та житлові будинки в таких містах, як Київ, Одеса та навіть Львів", - мовиться у листі депутатів.

За словами європейських законодавців, 6 європейських країн мають у своєму арсеналі системи ППО Partiot, і поки Конгрес США зволікає з ухваленням допомоги Україні, ЄС має "якнайшвидше" доставити Києву необхідне обладнання.

"Оскільки американський Конгрес знаходиться в глухому куті, наша відповідальність, особливо шести європейських країн, які мають системи Patriot, щоб доставити необхідне обладнання, і це якнайшвидше, щоб Україна могла реально протистояти цьому новому нищівному російському наступу", - мовиться у листі депутатів Європарламенту.

Депутат Європейського парламенту Гай Верховштадт написав у мережі Х (раніше Twitter), що 6 країн, які мають установки Patriots, це Німеччина, Польща, Нідерланди, Румунія, Іспанія та Греція.

"Європа має протиракетні комплекси Patriot і Україні вони дуже потрібні", - написав євродепутат у соцмережі Х.

Листа із закликом швидко надіслати Україні ці системи адресували президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю, главі європейської зовнішньої політики Жозепу Боррелю, канцлеру Німеччини, прем’єр-міністрам Польщі, Іспанії, Румунії, Нідерландів, Греції.

Раніше 16 квітня глава європейської зовнішньої політики Жозеп Боррель під час виступу на європейському форумі Nueva Economia Forum заявив, що Євросоюз має терміново надати Україні більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів, щоб захистити Україну від російських атак ракетами та керованими бомбами на українські міста.

Нагадаємо: В ніч на 22 березня РФ завдала массованого удару по Україні застосувавши тактику комбінованої атаки ракетами різних типів та БпЛА типу “Shahed” - увечері 21 березня були застосовані безпілотники, а вночі на 22 березня росіяни запустили крилаті ракети.

Були атаковані Одеса, Запоріжжя, Харків, Кривий Ріг, Дніпро, Суми, Хмельницький, Львівщина та Миколаївщина.

Унаслідок російської атаки 22 березня постраждали дві ТЕС енергохолдингу ДТЕК – Бурштинська та Ладижинська. На відновлення знадобиться від шести до 24 місяців, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. Він зазначив, що постраждали усі блоки на цих ТЕС, енергоблоки в різному ступені руйнації - від повної до понад 50%.

Також 22 березня, відбулась ракетна атака на ДніпроГЕС. Наразі є пошкодження обох станцій та греблі. У Дніпровську ГЕС-2 є пряме влучання двох ракет.

Через російську атаку Харкова 700 тисяч споживачів без електроенергії, не працює електротранспорт і виникли проблеми з водопостачанням. Метро працює лише в режимі укриття.

У ніч на 11 квітня російська армія атакувала Львівщину крилатими ракетами різного класу та БпЛА . Під ударом опинилися два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури - газорозподільча інфраструктура у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському

У ніч на 11 квітня 2024 року ворог масовано атакував південь України черговими хвилями ударних дронів. Зранку ворог випустив по Запорізькій області керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації. Є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури.

Сьогодні, 16 квітня, РФ атакувала ракетами Чернігів, 8 загиблих та 18 постраждалих. Вибухи під час повітряної тривоги пролунали також у Одесі - під ударом інфраструктура регіону.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Російські війська атакували енергетичний об’єкт на сході, у двох регіонах подовжують діяти графіки відключень 

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.

29.04.2024 - 12:00

Arrow

Вас це може зацікавити