Чехія запровадила санкції проти Віктора Медведчука

Головна > Міжнародне > Чехія запровадила санкції проти Віктора ...
Author

Олександр Талов

28.03.2024, 11:14
Shares

0

Views

608

Проти зрадника Медведчука відкрили дисциплінарну справу | Громадський рух  ЧЕСНО
chesno.org

Уряд Чехії запровадив санкції проти позбавленого громадянства України Віктора Медведчука.

Як повідомляє МЗС Чехії, санкції також запроваджені проти компанії Voice of Europe s.r.o., яку він "використовує у своїх інтересах, а також проти медіапродюсера і пропагандиста Артема Марчевського.

Як зазначили у МЗС країни, Медведчук "керує операцією російського впливу на території Чехії", метою якої є порушення територіальної цілісності, суверенітету та свободи України.

Крім того, Медведчук використовує для своєї діяльності компанію Voice of Europe s.r.o. та фізичну особу Марчевського Артема Павловича, які також потрапили до санкційного списку.

"Це рішення відповідає безпековим інтересам Чехії, а також сприяє захисту демократії майбутніх виборів до Європейського парламенту", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: В Україні проти колишнього народного депутата Віктора Медведчука прокуратура веде дві кримінальні справи. Його підозрюють у держзраді, співпраці з російськими чиновниками для незаконного видобутку газу на шельфі Чорного моря та сприянні незаконному постачанню вугілля з тимчасово окупованої території Донбасу у 2014–2015 роках.

Медведчук перебуваючи під домашнім арештом зміг втекти зі свого маєтку. Його дружина Оксана Марченко, яка потрапила до бази "Миротвореця", виїхала з України до Білорусі за пʼять днів до вторгнення Росії.

12 квітня минулого року Медведчука затримала Служба безпеки України

21 вересня 2022-го у межах обміну з Росією вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них і 10 іноземців. Москві віддали проросійського політика Віктора Медведчука та 55 російських окупантів.

Згодом президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства Віктора Медведчука, а Верховна Рада України ухвалила проєкт постанови про дострокове припинення його повноважень як народного депутата.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити