Більшість глядачів вважають, що Гарріс перевершила Трампа у дебатах

Головна > Міжнародне > Більшість глядачів вважають, що Гарріс п...
Author

Марія Куренко

11.09.2024, 11:09
Shares

2

Views

398

Дебати Трампа та Гарріс – про що говорили і хто переміг | РБК-Україна
Дебати між Дональдом Трампом та Камалою Гарріс , Getty Images

Віцепрезидентка США Камала Гарріс справила сильніше враження, ніж кандидат у президенти Дональд на дебатах, що відбулися 10 вересня,

Згідно проведеному CNN опитуванню, таку думку висловили 63% зареєстрованих у ньому виборців.

Водночас Трамп заявив, що дебати з Гарріс стали найкращими у його кар’єрі.

На питання, хто з претендентів на посаду президента краще розуміє потреби виборців, 44% респондентів відповіли, що Гарріс, а 40%, що Трамп.

З економічними завданнями Трамп впорався б краще, ніж Гарріс – 55% проти 35%.

4% учасників опитування сказали, що після дебатів змінили свою думку про те, за кого голосуватимуть, а 14% респондентів заявили, що задумалися над цим.

82% опитаних сказали, що збираються голосувати за того кандидата, якому вони віддавали перевагу перед дебатами.

Як повідомляє видання, наприкінці вечора спостерігачі за дебатами повідомили, що думки про Гарріс розділилися: 45% сказали, що сприймають її прихильно, а 44% – негативно. Це краще, ніж до дебатів, коли 39% тих самих виборців сказали, що сприймають її прихильно. Тим часом погляди спостерігачів на дебати щодо Трампа трохи змінилися – 39% оцінили його схвально та 51% негативно після дебатів.

Камалу Гарріс у президентських перегонах публічно підтримала американська співачка Тейлор Свіфт, яка має вплив на мільйони своїх фанатів. Вона закликала американців, які ще не починали розбиратися у позиціях кандидатів, поцікавитися, що вони кажуть про найважливіші для них питання.

Тейлор Свифт стала человеком года 2023 по версии Time - почему выбрали  певицу - лучшие хиты Тейлор Свифт - видео
Тейлор Свіфт, Getty Images

"Я буду голосувати за Камалу Харріс і Тіма Уолза на президентських виборах 2024 року. Я голосую за @kamalaharris, тому що вона бореться за права та тому, що, на мою думку, потрібен воїн, щоб їх відстоювати. Я вважаю, що вона твердий, талановитий лідер, і я вірю, що ми можемо досягти набагато більшого в цій країні, якщо нами керуватиме спокій, а не хаос", - написала вона в Іnstagram.

Співачка зазначила, що провела дослідження та зробила свій вибір.

"Ви повинні досліджувати все, а вибір – за вами", - підсумувала вона.

Одразу після дебатів виборчий штаб Гарріс закликав провести наступні, другі дебати в жовтні. Трамп не відповів на можливість участі в других дебатах до виборів 5 листопада.

Нагадаємо: Після попередніх дебатів між чинним президентом Джо Байденом та Дональдом Трампом, 67% учасників аналогічного опитування заявили, що краще виступив Трамп.

Перші дебати між Гарріс і Трампом відбулися на близькому до демократів каналі ABC News. Місцем дебатів стала Філадельфія – найбільше місто штату Пенсильванія, одного з ключових swing states, які вирішуватимуть долю президентських виборів. Дискусія тривала півтори години, у фокусі – 15 ключових тем. За домовленістю, поки говорив один спікер, іншому – вимикали мікрофон.

Тема російсько-української війни стала третьою за таймінгом, за підрахунком The New York Times. Трамп говорив про неї 03:46 хвилин, Гарріс – 02:36. Довше кандидати дискутували лише про економіку США та права на аборти.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити