Байден і Сі Цзіньпін зустрінуться 15 листопада - Білий дім

Головна > Міжнародне > Байден і Сі Цзіньпін зустрінуться 15 лис...
Author

Назар Лазебний

10.11.2023, 15:53
Shares

0

Views

796

Сі Цзіньпін та Джозеф Байден
Getty Images

Президент Байден зустрінеться з президентом Сі Цзіньпіном 15 листопада для обговорення двосторонніх відносин між США та Китаєм

Про це повідомляє пресслужба Білого дому, інформує Інфокурс.

У пресслужбі Білого дому зазначають, що лідери обговорюватимуть питання двосторонніх відносин між США і КНР, важливість збереження відкритих ліній комунікації, а також низку регіональних і глобальних проблем.

"Спираючись на результати своєї останньої зустрічі в листопаді 2022 року на Балі, Індонезія, лідери також обговорять, як Сполучені Штати та КНР можуть продовжувати відповідально управляти конкуренцією і працювати разом там, де збігаються їхні інтереси, зокрема, над транснаціональними викликами, що впливають на міжнародну спільноту", - йдеться у пресрелізі.

Нагадаємо: 27 жовтня президент США Джо Байдензустрівсяз очільником МЗС Китаю Ван Ї та наголосив на необхідності співпрацювати для розв'язання глобальних проблем. Напередодні міністр закордонних справ Китаю Ван Ї перед зустріччю з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що Китай і Сполучені Штати повинні працювати над тим, щоб якомога швидше повернути свої відносини на шлях здорового, стабільного та сталого розвитку.

Голова КНР Сі Цзіньпінзаявив, що подальша доля людства залежить від того, чи зможуть Китай та США знайти порозуміння одне з одним.Лідер Китаю висловив сподівання, щоНаціональний комітет з американсько-китайських відносин продовжить виявляти підтримку "китайсько-американським відносинам і відіграватиме конструктивну роль у просуванні здорового і стабільного розвитку відносин між двома країнами".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити