Пекін і Вашингтон мають якнайшвидше стати на шлях стабілізації відносини - глава МЗС Китаю

Головна > Політика > Пекін і Вашингтон мають якнайшвидше стат...
Author

Олександр Талов

27.10.2023, 13:11
Shares

2

Views

498

Склеювання розбитої чашки: Ван Ї з Блінкеном готують зустріч Сі та Байдена  - Korrespondent.net
Getty Images

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї перед зустріччю з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що Китай і Сполучені Штати повинні працювати над тим, щоб якомога швидше повернути свої відносини на шлях здорового, стабільного та сталого розвитку.

Про це повідомляєXinhua, інформує Інфокурс.

"Між Китаєм і Сполученими Штатами існують непорозуміння і розбіжності, але водночас ми маємо спільні інтереси та стикаємося зі спільними проблемами, тому нам потрібен діалог", - сказав Ван Ї.

На його думку, китайсько-американський діалог потрібно не тільки відновити, а й поглибити і розширити, щоб обидві сторони могли краще розуміти одна одну і продовжували взаємовигідне співробітництво, а непорозуміння і неправильні оцінки зменшились.

"Часто можна почути різкі заяви про китайсько-американські відносини, але Китай ставиться до них спокійно, бо ми вважаємо, що правильність чи неправильність дій окремої сторони визначається не тим, у кого сильніша рука чи гучніший голос, а тим, чи поводиться країна відповідно до положень трьох спільних китайсько-американських комюніке, міжнародного права, основних норм міжнародних відносин і тенденцій часу", - заявив міністр.

На його переконання, такі зусилля допоможуть стабілізувати відносини між Китаєм і США та повернути їх на шлях здорового, стабільного і сталого розвитку.

Нагадаємо: Ван Ї 26-28 жовтня перебуває з візитом у США, де проведе переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном та радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном, які можуть відкрити шлях до зустрічі лідерів двох держав наступного місяця.

Згідно повідомленняМЗС Китаю, голова КНРСі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі Сполученими Штатаминад урегулюванням розбіжностей на принципах взаємної поваги й мирного співіснування.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити