Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

Головна > Банки > Апеляційний суд залишив Антоненка під ва...
Author

Марія Куренко

31.03.2021, 15:29
Shares

3

Views

622

Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

Андрій Антоненко

radiosvoboda.org

Київський апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка (Риффмастера). Ухвала не підлягає касаційному оскарженню. Відтак Андрій Антоненко перебуватиме за ґратами до 21 травня.

На сьогоднішньому засідання розглядалася апеляційна скарга сторони захисту на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 23 березня про продовження обвинуваченому строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На думку сторони обвинувачення, тримання під вартою Антоненка має запобігти незаконну тиску на потерпілих свідків, однак з позиції захисника, прокурор наявність такого ризику не обґрунутував, зачитала суддя в ході засідання.

Нагадаємо: Андрій Антоненко перебуває під вартою з грудня 2020 року. Іншим фігуранткам справи, ЮліЇ Кузьменко та Яні Дугарь, запобіжні заходи пом'якшили.

У грудні Антоненка залишили під вартою попри підозру на ковід.

19 січня суд відмовився змінювати йому запобіжний захід.

23 березня Шевченківський районний суд Києва продовжив по 21 травня запобіжні заходи Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь.

Справа стосується вбивства журналіста Павла Шеремета 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля.

Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). В СБУ озвучили основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала підозрюваних у цій справі. Йдеться, зокрема, про Андрія "Ріффмастере" Антоненко. Він - лідер групи Riffmaster, військовий сержант Сил Спеціальних операцій ЗС України, автор хіта Сил спецоперацій "Тихо прийшов, тихо пішов". Також в справі фігурують лікар Юлія Кузьменко, медсестра Яна Дугарь.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити