50 відтінків Хмельницької обласної прокуратури чи як 51 прокурор оформив собі інвалідність

Головна > Закон > 50 відтінків Хмельницької обласної проку...
Author

Марія Куренко

17.10.2024, 11:09
Shares

2

Views

639

Андрій Костін: Наші прокурори – солдати справедливості / Публікації /  Судово-юридична газета
Генеральний прокурор Андрій Костін, Генерального прокурора

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування після поширення у ЗМІ інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.Як повідомив генпрокурор, службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується цієї обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.Костін додав, що комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збір інформації та документів для з’ясування цих обставин.Раніше журналіст Юрій Бутусов заявив, що 51 прокурорів Хмельниччини, включно з обласним прокурором, оформили інвалідність, за його словами, "дахуючи" корупційну схему "Слуги народу" Крупи у МСЕК та ПФ.

"Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Т. Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О. Крупи", – написав журналіст у своєму Фейсбуці.

Нагадаємо: 5 жовтня було затримано та повідомлено про підозру в незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка міської ради від фракції "Слуга народу" Тетяна Крупа.

Згодом суд взяв підозрювану під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень.

Державне бюро розслідувань підозрює керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів США, а також низку підроблених медичних документів, списки "ухилянтів" із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Правоохоронці знаходили гроші у квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовці та відмивання нею грошей через різні бізнес-проєкти.

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Також, правоохоронці виявили, що родині топчиновниці належать чималі статки. Серед іншого, вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2 в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів США.

Всі ці статки вона не внесла до свої щорічної декларацій осіби, уповноваженої на виконання функцій держави.

Було розпочато кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

Публічних коментарів підозрюваної щодо справи наразі немає, проте її адвокатка Анжеліка Моісєєва в коментарі для "Українських новин"заявила, що подала апеляційну скаргу рішення суду першої інстанції. За її словами, рішення про тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 500 мільйонів гривень порушує "принципи пропорційності та справедливості, закріплені в національному законодавстві та міжнародних правових актах", а вина Тетяни Крупи ще не доведена.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог концентрує свої зусилля на Курахівському напрямку - 52 атаки за добу

Гаряче також на Куп'янському та Лиманському напрямках

17.10.2024 - 09:47

Arrow
Theme

Політика

Рютте відвідає штаб-квартиру НАТО

зустріч відбудеться без представників ЗМІ.

14.10.2024 - 11:25

Arrow

Вас це може зацікавити