127 британських компаній зізналися у порушенні санкцій проти рф - FT

Головна > Міжнародне > 127 британських компаній зізналися у пор...
Author

Ольга Фединчік

06.11.2023, 16:55
Shares

4

Views

230

Велика Британія поставить Україні ще десятки тисяч артилерійських снарядів  - портал новин LB.ua
armyinform.com.ua

Понад 100 британських компаній зізналися у порушенні санкцій проти росії. Прагнучи пом’якшити покарання, ці корпорації добровільно повідомили про це і співпрацювали з розслідуваннями.

Про це пише Financial Times, інформує Інфокурс.

Як повідомили виданню в Міністерстві фінансів Великої Британії, усім компаніям, які визнали свої порушення і почали співпрацювати зі слідством, британська влада знижує штрафні санкції.

Як зазначає видання, широкомасштабне введення санкцій Великобританією є складною проблемою для британського бізнесу. Враховуючи значну інтеграцію росії у світову економіку, багато британських компаній підтримують постійні ділові відносини з російськими підприємствами, що ускладнює дотримання санкцій.

Визнаючи цю складність, стратегія дотримання санкцій Великобританії заохочує співпрацю та добровільне розкриття інформації.

Введення санкцій проти рф має вирішальне значення як підтримки цілісності міжнародного порядку, але й підтримки верховенства закону. Попри тверду позицію Королівства щодо дій рф в Україні та запровадження санкцій для стримування подальшої агресії, проблеми правозастосування наголошують на складній природі глобальної економіки та перешкодах на шляху ізоляції такої країни, як рф, пише FT.

Режим санкцій Британії проти рф є частиною ширших зусиль західних країн щодо притягнення росії до відповідальності за її дії в Україні. США та ЄС також запровадили санкції проти росії, спрямовані проти фізичних та юридичних осіб, причетних до вторгнення. Хоча ці санкції суттєво вплинули на російську економіку, їхня ефективність обмежена інтеграцією рф у світову економіку, зазначає видання.

Нагадаємо: Велика Британія запровадила санкції щодо понад 1300 фізичних і юридичних осіб із того часу, як Путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну, а також запровадила торговельні обмеження, узгоджені з міжнародними партнерами.

Торгівля товарами на суму понад 20 млрд фунтів стерлінгів тепер перебуває під повними чи частковими санкціями, а експорт машин і транспортного обладнання скоротився на 98%.

Крім того Велика Британія запровадила пакет санкцій проти російської військової та кремлівської еліти.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити