ЄС надасть Україні 517 млн ​​євро фінансування через програми ЄБРР

Головна > Економіка > ЄС надасть Україні 517 млн ​​євро фінанс...
Author

Марія Куренко

12.06.2024, 09:27
Shares

3

Views

263

ЄБРР виділить Україні €2 млрд. Один із напрямів — підтримка бізнесу
milkua.info

Європейський Союз надасть Україні 517 млн єврофінансування через програми Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), зокрема 143 млн євро передбачено на проєкти ЄБРР з українськими містами.

Про це йдеться у пресрелізі ЄБРР.

"ЄБРР та ЄС рішуче підтримували Україну під час війни , значно збільшивши фінансову підтримку в ключових сферах, щоб допомогти людям і підприємствам, які опинились у найнесприятливіших ситуаціях", - йдеться у пресрелізі ЄБРР.

Україна отримає фінансову гарантію в розмірі 140 млн євро для Програми відновлення фінансової інклюзивності ЄБРР.

ЄБРР також запропонує змішані гранти в розмірі 30 млн євро та технічну допомогу в розмірі 7 млн євро для Програми конкурентоспроможності та інклюзії МСП в Україні.

Ще 150 млн євро фінансової гарантії та 7,5 млн євро технічної допомоги буде спрямовано на гарантійну програму Hi-Bar, яка підтримує як нові, так і наявні технології пом’якшення кліматичних змін, зокрема в енергетичному секторі.

ЄС також надасть фінансову гарантію в розмірі 150 млн євро разом зі змішаними грантами в розмірі 25 млн євро і технічною допомогою в розмірі 7,5 млн євро для Програми ЄБРР з підвищення стійкості муніципалітетів, інфраструктури та промисловості. Кошти спрямують на реконструкцію у різних секторах, зокрема промисловість, транспорт і муніципальну інфраструктуру.

Передбачено кредитний пакет для Миколаєва на суму до 25 млн єврона відновлення інфраструктури водопостачання та обслуговування порту і суднобудівництва.

До 15 млн євро буде виділено на підтримку міста Луцьк у модернізації міської системи централізованого теплопостачання.

Окрім угоди з Харковом про попереднє фінансування, ЄБРР підписав аналогічні угоди з Кривим Рогом і Києвом на загальну суму до 87 млн євро для трьох міст.

ЄБРР також пропонує підтримку регіональної інфраструктури.

В URC були підписані Меморандуми про взаєморозуміння як з Українською залізницею, так і з Міністерством інфраструктури щодо потенційного проекту вартістю 300 мільйонів євро, в якому ЄБРР надасть співфінансування для закупівлі електровозів, а також з Міністерством щодо підтримки регіонального водопостачання. сектора.

Нагадаємо: Як повідомили в інтервʼю Forbes Ukraine віцепрезидент ЄБРР Юрген Рігтерінк і директор банку в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патрон.ЄБРР планує інвестувати в Україну до €10 млрд протягом наступних пʼяти років,

Банк сфокусувався на пʼяти основних напрямах для підтримки України, частково у приватному секторі, частково у державному секторі. Йдеться про енергетичну безпеку, важливу інфраструктуру, продовольчу безпеку, підтримку бізнесу і торгове фінансування.

ЄБРР продовжить фінансову підтримку України до кінця війни в обсязі приблизно €1,5 млрд на рік. Також ЄБРР напрацював механізми для страхування воєнних ризиків для створюваних бізнесів та інвестицій, розповіла старша банкір агробізнесу ЄБРР Анна Лебединець на конференції Grain Storege Forum у Києві 28 травня, повідомляв Інтерфакс-Україна.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

У Європі кілька країн залишилися без електрики через рекордну спеку - Reuters

Деталі інциденту з’ясовуються.

21.06.2024 - 15:39

Arrow
Theme

Міжнародне

Білорусь розпочала раптову перевірку бойової готовності армії на кордоні з Україною 

Для проведення перевірки будуть задіяні полігони та ділянки місцевості у Брестській та Гомельській областях

21.06.2024 - 11:19

Arrow

Вас це може зацікавити