Зустріч Зеленського з Байденом перенесли на 31 серпня

Головна > Закон > Зустріч Зеленського з Байденом перенесли...
Author

Олександр Талов

19.08.2021, 12:24
Shares

1

Views

1 314

Зустріч Зеленського з Байденом перенесли на 31 серпня

RFI.FR

Зустріч Президентів України Володимира Зеленського та Сполучених Штатів Джозефа Байдена відбудеться 31 серпня. Крім Вашингтона, в рамках візиту в США Зеленський відвідає штат Каліфорнія.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з розширенням елементів програми візиту зустріч глав держав України і США, Президента Байдена і Президента Зеленського відбудеться 31 серпня. Ми домовилися зі Сполученими Штатами про перенесення цієї дати на 1 день", - зазначив Кулеба.

Міністр акцентував, що перенесення викликаний тим, що формат зустрічі президентів було розширено і тепер буде передбачати не тільки зустріч делегацій, а й зустріч у форматі один на один.

Глава української дипломатії підкреслив, що це одна з домовленостей, досягнутих під час його спільного візиту з керівником Офісу Президента в США.

Свій візит до США на запрошення Президента Байдена Зеленський почне 30 серпня. Порядок денний включатиме ряд важливих заходів у Вашингтоні і штаті Каліфорнія.

"Саме в штаті Каліфорнія зосереджені IТ-компанії найбільше, високотехнологічна космічна індустрія. І це саме те, в чому Україна має сильні козирі. Саме тому Президент відвідує штат Каліфорнія, щоб створити нові можливості для взаємодії Сполучених Штатів і України в цих сферах і залучення нових американських інвестицій в українську економіку ", - зауважив Кулеба.

Він також підкреслив, що за станом на сьогодні немає ніяких індикаторів про те, що події в Афганістані якимось чином негативно впливають на підготовку і вчинення візиту Президента України в США.

"Ми розуміємо, в якій біді виявилися Сполучені Штати, і в Вашингтоні зараз дуже непросто. Ми готові допомагати партнерам ніж можемо, але за станом на зараз ніяких негативних сигналів немає, тому все йде за планом", - зазначив міністр.

Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський в кінці серпня відвідає США на запрошення Президента Джозефа Байдена.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак 4-5 серпня відвідали Вашингтон в рамках підготовки візиту Президента Володимира Зеленського в США.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Скинутою авіаційною бомбою росіяни зруйнували цілу вулицю у селі на Харківщині

Унаслідок обстрілу пошкоджені 16 будинків. З-під завалів правоохоронці дістали тіло 88-річної жінки, постраждав 34-річний чоловік.

06.05.2024 - 10:07

Arrow
Theme

Енергетика

Минулої доби через стрибок споживання електроенергії Україна залучала аварійну допомогу з трьох країн 

Потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, у вечірні пікові години залучалась аварійна допомога з Румунії, Польщі та Сло...

03.05.2024 - 11:11

Arrow

Вас це може зацікавити