ЗСУ підійшли впритул до Херсона, але для контрнаступу недостатньо зброї - The Economist

Головна > Культура > ЗСУ підійшли впритул до Херсона, але для...
Author

Олександр Талов

04.07.2022, 13:23
Shares

3

Views

1 124

ЗСУ підійшли впритул до Херсона, але для контрнаступу недостатньо зброї - The Economist

Ілюстративне фото

ukranews.com

Збройні сили України підійшли впритул до околиць окупованого Херсона, проте ще не мають потрібних сил та засобів для звільнення міста.

Про це пише британське видання The Economist з посиланням нана розвідників та бійців, інформує Інфокурс.

"Збройні сили країни вже можуть похвалитися тактичними успіхами. Зараз передові частини знаходяться в радіусі снайперської дії (за кілометр) від околиць Херсона. Наступні тиждень-два будуть ще цікавішими", – розповів виданню військовий розвідник.

Як зазначає видання, те, що зараз відбувається, ще не схоже на повноцінний контрнаступ. Україна як і раніше зосереджена на тому, щоб зупинити неухильне просування росії на сході. Так, 2 липня українські війська відступили від Лисичанська в Луганській області. До того ж її південне угруповання не має переваги у співвідношенні три до одного, яку рекомендують стратеги для успішного наступу. Солдати скаржаться на критичну нестачу боєприпасів і піхоти.

The Economist пише, з посиланням на слова командир української розвідки з позивним Бандерас, що ситуація може змінитися, лише якщо на південному фронті буде використовуватися більше західних ракетних систем. Наразі там дислокується лише кілька гаубиць M777.

Також українські бійці розповідають, що ворог має під землею укріплені бункери та переважають українських військових по чисельністі.

Зважаючи на те, що російські війська добре захищають свої бази підрозділами протиповітряної оборони та прикриваються мирними жителями, які не виїхали, це сковує дії українських захисників.

"Ми не можемо стріляти по своїх", – каже він.

Відкрита низовина Херсонщини робить українські сили оборони вразливими до російської артилерії.

За даними видання, є серйозні втрати в районах на південь від Зеленодольська, а особливо дорого обійшлася травнева спроба переправитися через річку Інгулець біля села Давидів Брід – важливого для наступу на Каховку.

Згідно слів колишнього чиновника з Херсонщини, який втік до Кривого Рогу наприкінці травня після того, як його попросили очолити колабораціоністський орган, росія прийняла свідоме рішення кооптувати населення, проте якщо українські військові почнуть витісняти окупантів з Херсона, то для окупантів "все піде погано, і швидко".

"Росіяни будуть розлючені як біс і накинуться (на місцеве населення- ІК), але партизанський опір буде таким же запеклим, місцеві просто розірвуть росіян", - зазначив він.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Укртрансбезпека відключила від системи "Шлях" 12 операторів

Перевізники відключені від системи строком на три місяці.

07.05.2024 - 13:25

Arrow
Theme

Політика

Сі Цзіньпін, Емманюель Макрон та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зустрілись у Парижі

Обговорили війну Росії в Україні, ескалацію на Близькому Сході, а також торгові відносини між КНР та Єс.

06.05.2024 - 14:41

Arrow

Вас це може зацікавити