Жозеп Боррель виступив з заявою щодо недавніх інцидентів у сфері безпеки в Придністровському регіоні

Головна > Столиця > Жозеп Боррель виступив з заявою щодо нед...
Author

Олександр Талов

29.04.2022, 13:03
Shares

3

Views

934

Жозеп Боррель виступив з заявою щодо недавніх інцидентів у сфері безпеки в Придністровському регіоні

Жозеп Боррель

EPA

Високий представник ЄС закликав усі відповідальні сторони у Придністров’ї, що є регіоном Молдови із спеціальним статусом, утримуватися від будь-яких дій, що можуть дестабілізувати ситуацію та підірвати безпеку Республіки Молдова.

Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"Інциденти, які, за повідомленнями, відбулися у Придністровському регіоні Республіки Молдова протягом кількох минулих днів, завдають шкоду безпеці та стабільності Республіки Молдова. Європейський Союз закликає всіх відповідальних акторів уникати дестабілізації ситуації. Ми рішуче підтримуємо стриману реакцію влади Республіки Молдова, яка допомагає зберігати спокій в країні", - йдеться у документі.

Як зазначив Жозеп Боррель, Європейський Союз є солідарним із Молдовою, та підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності Молдови у її міжнародно визнаних кордонах, та із спеціальним статусом Придністровського регіону.

Високий представник ЄС нагадав, що ЄС надає Молдові підтримку у реагуванні на наслідки військової агресії росії проти України, зокрема, широку допомогу для вирішення негайних викликів, що пов’язані із напливом біженців, а також нарощує програми середньострокової підтримки для зміцнення загальної стійкості Молдови.

Нагадаємо: 26 квітня у Придністровському регіоні повідомили про вибухи біля селища Маяк. Було виведено з ладу дві найпотужніші антени телерадіоцентру. Напередодні у Тирасполі сталася серія вибухів у будівлі міністерства державної безпеки самопроголошеного ПМР. Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи у Тирасполі – це спланована провокація російських спецслужб.

Підрозділи оперативної групи російських військ на території Придністров’я були переведені у повну бойову готовність через поширення повідомлень про можливий ракетний удар, не дивлячись на заяви МЗС України про те, що Київ рішуче засуджує спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у повномасштабну війну росії проти України та заклики до негайної деескалації напруженості.


Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити