Жіночі ботильйони – зручність та елегантність

Головна > Столиця > Жіночі ботильйони – зручність та елегант...
Author

Назар Лазебний

13.10.2021, 10:12
Shares

3

Views

679

Якщо спитати будь-яку модницю у Франції, Німеччині, Америці чи Україні, що найголовніше в жіночому образі, практично всі дадуть однакову відповідь – це взуття та зачіска. Саме вони творці вашої елегантності та неповторності.

Сьогодні поговоримо про взуття. Невдалу зачіску можна приховати під головним убором, а ось взуття завжди на видноті. Проте, окрім гарного вигляду, воно має бути зручним та надійним, адже сучасна жінка з її шаленим ритмом життя має ой як багато встигнути зробити за день!

Вдалим поєднанням зручності та елегантності можна вважати жіночі ботильйони. Ознайомитися з модними тенденціями, моделями та виробниками можна в розділі жіночі ботильйони в Marigo – вітчизняному інтернет-магазині взуття.

Що таке ботильйони

У класифікації взуття ботильйони займають проміжне місце між туфлями та півчобітками. Їх особливість – елегантність, гарна посадка по нозі та висота до кісточки.

Вперше таку модель запропонував для королеви Єлизавети II легендарний французький модельєр Вів’є Роже. Його, між іншим, вважають також батьком платформи та каблука – шпильки. Більш ніж півстоліття на ринку взуття – це показник популярності ботильйонів, які сьогодні переживають новий модний бум. Різні моделі призначені для зими, сезонів «весна-осінь» та навіть літа! У них можна прийти на роботу чи побачення, на шопінг чи у театр. Головне – правильно поєднати з іншими елементами одягу.

Жіночі ботильйони – види та особливості

Основне, що відрізняє будь-яке взуття – це відсутність чи наявність каблука, його висота, форма тощо. Так і жіночі ботильйони поділяють на такі види:

  • на танкетці,
  • на платформі,
  • з підошвою типу «трактор»,
  • на низькому, середньому чи високому каблуці,
  • на товстому каблуці,
  • на шпильці.

Каблук завжди виглядає елегантно та додає жіночій ніжці стрункості. Який обрати – залежить від вашого віку, стану здоров’я, сезону та події, до якої ви здійснюєте покупку.

Найбільш оптимальним є каблук середньої висоти – 5 - 9 см. Він буде доречним скрізь. Крім того, саме ботильйони на середньому каблуку радимо придбати для пізньої осені чи ранньої весни, коли на вулиці мокро та слизько.

Щоб добитися більшої стійкості, можна купити взуття на товстому каблуці. За рахунок сучасних модних форм воно виглядає стильно і зовсім не обтяжливо.

Ще більш зручним у використанні є танкетка, що поєднує у собі усі переваги платформи та каблука. Танкетка – це така підошва, що має різну висоту по довжині – в районі п’ятки вища, а біля носків – нижча. Вона не виглядає громіздкою, проте дуже зручна у користуванні.

Якщо надворі лютує зима, дороги слизькі та засніжені – обирайте звичайну надійну платформу. Особливо популярним для холодного періоду стало взуття на підошві типу «трактор». Це найбільш стійкий варіант. «Трактор» зараз використовують для платформ, танкеток і навіть товстих каблуків. Особливо вдалими такі моделі є для молодих спортивних дівчат.

А ось шпилька – це класика для виходу. Похід в ресторан, на концерт чи модну тусовку не обійдеться без шкіряних чи замшевих ботильйонів на шпильці. Оптимальна висота 10 - 12 см буде комфортною для жінок молодшого та середнього віку і, водночас, дозволить нозі виглядати супер елегантно.

Не економте на взутті!

Сучасний ринок взуття просто переповнений різноманітним ширвжитком, який продають за дуже привабливими цінами. Не піддавайтеся спокусі купити дешеву, але неякісну річ. Мало того, що вона прослужить вам недовго та зіпсується за першої – ліпшої нагоди. Неякісний каблук чи шпилька можуть підвести вас у будь-який момент, ще й призвести до травми.

Краще купувати взуття у перевірених продавців та у надійних інтернет-магазинах. Поцікавтесь, чи надають вони гарантію на вироби та чи є можливість при потребі обміняти покупку.

Якісні ботильйони виготовляють з хороших матеріалів. Це шкіра натуральна, лакована, якісна штучна та екошкіра, замша та екозамша, нубук натуральний, якісний штучний та еконубук. Як підкладку використовують байку, напів вовну, натуральну шкіру та хутро, текстиль, фліс, цигейку та інші матеріали. Якісне взуття, незалежно від моделі, не буде переобтяжене декорами чи виконане у крикливих тонах. Проклейка та прошив виглядатиме чисто, без залишків ниток чи клею, а замки ходитимуть вільно.

З чим одягати ботильйони?

Ботильйони вдало поєднуються з будь-яким одягом, адже, насамперед, це елегантне взуття. Всі моделі на каблуках (незалежно від форми та висоти) можна сміло поєднувати з сукнями, спідницями та джинсами. Ботильйони без каблука або на платформі чи танкетці у більшості своїй також ідеально поєднуються з будь-яким одягом, хоча тут слід розглядати кожен варіант індивідуально. Проте не забуваймо, що ми, жінки, самі творимо свій неповторний образ, а тому маємо право на експеримент.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити