Зеленськийт ознайомився з можливостями Кіберцентру UA30

Головна > Закон > Зеленськийт ознайомився з можливостями К...
Author

Марія Куренко

13.05.2021, 17:07
Shares

2

Views

1 215

Зеленськийт ознайомився з можливостями Кіберцентру UA30

Володимир Зеленський у кіберцентрі UA30

president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський взяв участь у презентації Кіберцентру UA30, створеного на базі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України з метою захисту державних інформаційних ресурсів, об'єктів критичної інфраструктури та українського кіберпростору загалом.

Глава держави ознайомився з роботою Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України (CERT-UA), яка розміщується в Кіберцентрі.

Фото: president.gov.ua

Це єдина в Україні команда, що входить до міжнародного Форуму команд реагування на інциденти безпеки (FIRST). CERT-UA взаємодіє з понад 500 подібними командами реагування по всьому світу з метою дослідження кіберінцидентів та обміну інформацією про кіберзагрози з фахівцями державного та приватного секторів.

Серед основних функцій CERT-UA:

  • реагування на кіберінциденти;
  • дослідження цифрових даних;
  • інформування про кіберзагрози та вразливості;
  • дослідження шкідливого програмного забезпечення;
  • обмін даними про кіберінциденти.

У CERT-UA виявляють і реагують на такі інциденти в усій країні.

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський також оглянув тренінговий кіберцентр, призначений для відпрацювання реальних сценаріїв кібератак у навчальному середовищі. де йому продемонстрували дії фахівців центру по сценарію кібератаки на технологічну систему вітрової електростанції.

За словами заступник голови Держспецзв’язку Віктора Жори, у тренінговому кіберцентрі реалізовано 27 сценаріїв різного рівня складності – від студента до професіонала у сфері кібербезпеки. Можливості кіберцентру дають змогу проводити навчання одночасно для двох команд по 10 осіб.

Володимир Зеленський зауважив, що в Україні буде створено навчальний заклад для підготовки фахівців з кібербезпеки.

"У нас великі плани щодо підготовки таких спеціалістів. Окрім центру, ми готуємося до відкриття університету для підготовки фахівців у сфері кібербезпеки. Скоро будемо його презентувати. Україна має ростити таких фахівців з 15-16 років, щоб вони нікуди не їхали. Пропонувати їм роботу, а вони нам забезпечать безпечне життя", – наголосив Президент.

Фото: president.gov.ua

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова мета центру, щоб до 2030 року Україна стала однією з провідних країн з погляду кіберзахисту.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Глава Пентагону відкрив 22-ге засідання "Рамштайну"

Питання протиповітряної оборони буде одним із головних у нашому порядку денному.

20.05.2024 - 16:19

Arrow
Theme

Міжнародне

В авіакатастрофі загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі 

Загинули й інші пасажири, зокрема очільник МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян, губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малік Рахматі та аятола М...

20.05.2024 - 10:40

Arrow

Вас це може зацікавити