Зеленський зустрівся з Камалою Гарріс та представив їй план перемоги

Головна > Політика > Зеленський зустрівся з Камалою Гарріс та...
Author

Марія Куренко

27.09.2024, 07:42
Shares

4

Views

235

У Вашингтоні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віцепрезиденткою Сполучених Штатів Америки Камалою Гарріс і представив їй План перемоги, Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс під час свого візиту до Вашингтона.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Зустріч із Гарріс проходить окремим пунктом програми після переговорів Президента України з главою Білого дому Джо Байденом.

"Ми маємо зупинити цю війну, нам потрібен справедливий мир, ми повинні захистити своїх людей", - наголосив Зеленський на початку зустрічі.

Глава держави подякував Камалі Гарріс за участь у першому Саміті миру й за незмінну підтримку України з боку Сполучених Штатів протягом усього цього часу.

Володимир Зеленський представив План перемоги Камалі Гарріс
Пфіс президента

Зеленський повідомив, що мав продуктивні обговорення з президентом Байденом, у тому числі, щодо Плану перемоги.

На зустрічі Президент поділився деталями Плану перемоги.

"Для нас це дуже важливо – бути повністю зрозумілими й працювати в цілковитій координації зі Сполученими Штатами. Сьогодні вранці я говорив із конгресменами обох палат, обох партій. І я вдячний за двопартійну підтримку. Ми віримо, що цю війну можна виграти і що справедливий мир може бути ближчим лише зі Сполученими Штатами", – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави розповів про останні події на полі бою, операцію в Курській області, а також про російські атаки на українську енергетику.

Президент закликав зміцнити протиповітряну оборону України й посилити тиск на РФ.

"Ми повинні зберігати жорсткість санкцій проти Росії та використовувати доходи від заморожених російських активів, щоб захистити Україну, наших людей, наші міста, нашу лінію фронту від російського зла. І, звичайно, ми повинні наполегливо працювати над притягненням до відповідальності всіх російських воєнних злочинців", – наголосив він.

Камала Гарріс зазначила, що це вже її сьома зустріч із Володимиром Зеленським, і запевнила в непохитній підтримці України. За її словами, США продовжать надавати безпекову допомогу, необхідну для перемоги України.

"Ми повинні захищати наші демократичні цінності та протистояти агресорам. І ми повинні відстоювати міжнародний порядок, правила й норми. Кожен із цих принципів поставлений на карту в Україні, і саме тому боротьба України має значення для американського народу", – наголосила віцепрезидентка Сполучених Штатів.

Нагадаємо: Президент України 26 вересня розпочав візит до Вашингтона після його участі в заходах високого рівня 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Зранку четверга Володимир Зеленький зустрівся в Конгресі США з представниками Республіканської та Демократичної партій. Після цього він провів переговори в Білому домі з Президентом США Джо Байденом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Бізнес

Сергій Токарєв про революційний продукт української компанії Zibra AI

Технологія ZibraVDB,забезпечує роботу з величезними об’ємами візуальних ефектів (VFX) у режимі реального часу.

26.09.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити