Зеленський ркритично поставився до умови Шольца щодо надання танків Україні

Головна > Бізнес > Зеленський ркритично поставився до умови...
Author

Марія Куренко

19.01.2023, 10:56
Shares

0

Views

855

Зеленський ркритично поставився до умови Шольца щодо надання танків Україні

Офіс президента

На Українському сніданку в Давосі президент України Володимир Зеленський відреагував на вчорашню заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо умов надання німецьких танків Україні.

Про це пише Forbes, інформує Інфокурс.

Раніше Шольц заявив, що умовою надання німецьких танків Україні є передача американських танків Abrams.

"Це неправильна стратегія. Я дам танки, якщо хтось дасть танки. Я потужна європейська країна, але допоможу, якщо інша потужна країна допоможе", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що не може бути вибірковості щодо зміцнення української армії, тому що "Україна захищає європейські цінності без вибірковості".

Україні потрібна далекобійна зброя. І мова йде не про атаку російської території, а про захист української землі, і навів приклад Херсону, який систематично обстрілюється росіянами з української території, і Україна не може їм завадити, нагадав Зеленський.

"Є перелік зброї, яка є у наших партнерів. Є лист від нас, де написано, що нам потрібно. Хочете допомогти – допоможіть. Без діалогів. Дайте нам потрібну зброю, і ми повернемо наше", – наголосив Зеленський.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та віцепремʼєр Канади Христя Фріланд, які також були присутні на заході, закликали надати танки Україні.

Нагадаємо: 18 січня депутати Європарламенту закликали канцлера Німеччини Шольца поставити Україні бойові танки Leopard 2. Євродепутати наголосили, що Україна захищає свою територіальну цілісність у межах своїх міжнародно визнаних кордонів та гостро потребує військової допомоги та важкого озброєння, щоб виграти війну.

У Білому домі вже відреагували на позицію Шольца. Прессекретар президента США Джо Байдена Карін Жан-Пʼєр наголосила, що президент вважає, що кожна країна має приймати свої власні суверенні рішення про те, які кроки допомоги в галузі безпеки та обладнання вони можуть надати Україні.

19 січня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони України Олексій Резніков в офіційній заяві запросили у країн-партнерів постачання танків Leopard 2.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Словацька поліція висунула обвинувачення нападнику на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

Якщо його визнають винним, йому може загрожувати довічне ув'язнення.

16.05.2024 - 16:11

Arrow
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow

Вас це може зацікавити