Зеленський провів нараду щодо Курської області: за необхідності будуть створені військові комендатури

Головна > Політика > Зеленський провів нараду щодо Курської о...
Author

Олександр Талов

14.08.2024, 16:03
Shares

1

Views

777

Нарада щодо ситуації в Курській області РФ, офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у середу, 14 серпня, провів нараду щодо ситуації в Курській області РФ, на якій було обговорено створення за необхідності військових комендатур.

Про це повідомив Офіс президента України.

У нараді взяли участь Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, віцепремʼєр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та омбудсмен Дмитро Лубінець.

Очільник МВС доповів про гуманітарні аспекти сприяння Силам оборони України та забезпечення безпеки у прикордонних громадах нашої країни, а також у відповідних районах Курської області.

Головнокомандувач ЗСУ доповів, що за необхідності на території Курської області будуть створені військові комендатури.

Ірина Верещук та Дмитро Лубінець поінформували про постачання гуманітарної допомоги в населені пункти Курської області, які перебувають під контролем України.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна, реалізуючи право на самооборону та захищаючи життя людей у прикордонних громадах нашої країни, здійснює активні дії на російській території, але при цьому українські Сили оборони суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій та міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо: 6 серпня в Курській області заговорили про прорив кордону. Спершу росіяни стверджували, що їхня ФСБ стримала атаку, але згодом визнали, що певна кількість військових і техніки зайшли на їхню територію. Провоєнні російські блогери писали про втрату деяких населених пунктів. Також там оголосили часткову евакуацію, а Путін навіть коментував прорив кордону.

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області РФ Олексій Смирнов під час наради з главою РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем ЗСУ наразі перебувають 28 населених пунктів регіону. Глибина проникнення на територію Курської області становить 12 кілометрів, ширина фронтом - 40 кілометрів,

Наразі Збройні сили України контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території РФ зазначив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський під час Ставки Верховного Головнокомандувача.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вчора ввечері вдарили по припортовій інфраструктурі Одещини

На щастя, постраждалих та загиблих немає.

21.10.2024 - 10:04

Arrow
Theme

Економіка

В Україні зібрали майже 61 мільйон тонн зернових та олійних культур

Аграрії 14 областей збирають цукрові буряки, додали в міністерстві.

18.10.2024 - 13:00

Arrow

Вас це може зацікавити