Зеленський презентував введення check-up здоров'я для українців від 55 років

Головна > Банки > Зеленський презентував введення check-up...
Author

Олександр Талов

22.06.2021, 12:58
Shares

2

Views

1 070

Зеленський презентував введення check-up здоров'я для українців від 55 років

Володимир Зеленський на форумі "Україна 30. Здорова Україна"

Пресцентр Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський презентував програму "Здорова Україна" в межах форуму "Україна 30". Зокрема, програма включатиме повне медичне обстеження для українців старше 55 років.

Про це повідомив пресцентр Офісу президента

Зазначається, що програма була розроблена фахівцями Офісу президента, МОЗ, міністерства молоді і спорту і міністерства освіти і науки.

Програма, за словами Зеленського, направлена на всі вікові категорії та групи населення і спрямована на досягнення головної мети - українці мають жити довше.

"Середня тривалість життя українців складає 72 роки - це 115 місце в світі. Чисельність населення зменшується кожного року", - констатував президент.

На його думку, для виправлення ситуації потрібно популяризувати здоровий спосіб життя з дитинства. Для школярів анонсували модель "здорової школи", що включає нову концепція уроків фізкультури і реформу харчування у школах, а також популяризацію спортивних гуртків.

Для дорослого населення запровадять програму, спрямовану на зниження кількості передчасних смертей. 85% передчасних смертей настають в результаті онкології та хвороб кровообігу.

"Для осіб старше 55 років будуть впроваджені медичні check-up - повні медичні обстеження кожних два роки, а для деяких категорій - щороку. Рання діагностика дасть змогу державі рятувати громадян", - заявив Зеленський під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Здорова Україна".

Він додав, що також розробляють безкоштовну і зручну спортивну інфраструктуру. Активні парки і спортивні майданчики збираються оснастити по всій країні. Допомагати тренуватися віртуально будуть зірки спорту, кіно і телебачення, додав президент. Подивитися відео для тренувань можна буде за допомогою смартфонів та QR-кодів.

Нагадаємо: Раніше Зеленський анонсував розробку програми "Здорова нація", яка міститиме практичні рекомендації громадянам щодо зміцнення здоров’я, профілактики захворювань і подолання їхніх наслідків.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити