Зеленський після інавгурації президента Аргентини провів з ним зустріч та обговорив підготовку саміту Україна - Латинська Америка

Головна > Політика > Зеленський після інавгурації президента ...
Author

Ольга Фединчік

11.12.2023, 09:13
Shares

4

Views

1 063

10 гудня Володимир Зеленський у межах заходів з нагоди інавгурації новобраного президента Аргентинської Республіки Хав’єра Мілея провів з ним зустріч у Буенос-Айресі.

Як повідомляє Офіс Президента, глава Української держави подякував Хав’єру Мілею за запрошення та привітав його з офіційним вступом на посаду президента Аргентини, інформує Інфокурс.

"У період війни складно знайти час і пролетіти пів земної кулі. Але ми почули вас, ваші сигнали в парламенті й вашу особисту енергію щодо підтримки України, наших людей, які борються проти російської агресії", – сказав Зеленський.

Він висловив переконання, що Україна та Аргентина, народи двох держав, можуть мати потужне спільне майбутнє. Президент України зазначив, що аргентинський народ надзвичайно поважає свободу, а це саме те, за що сьогодні борються українці.

Фото: Офіс президента

Глава Української держави розповів президентові Аргентини про процес імплементації української Формули миру.

Зеленський запросив аргентинську сторону до участі в четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації української Формули миру в січні 2024 року та в підготовці першого установчого Глобального саміту миру.

"Сторони також обговорили наступні кроки в підготовці саміту Україна – Латинська Америка, який дасть змогу відкрити нову сторінку у відносинах України з державами регіону. Окрему увагу співрозмовники приділили розвитку двосторонньої співпраці в низці сфер", - додали в ОП.

Нагадаємо: Володимир Зеленський 10 грудня прибув з візитом до Аргентини, де взяв участь в інавгурації президента Хав'єра Мілея.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити