Зеленський анонсував законопроєкт про множинне громадянство

Головна > Політика > Зеленський анонсував законопроєкт про мн...
Author

Назар Лазебний

01.12.2021, 12:28
Shares

2

Views

1 083

Зеленський анонсував законопроєкт про множинне громадянство

news.dtkt.ua

Президент України Володимир Зеленський має намір внести на розгляд Верховної Ради законопроект про множинне громадянство для українців, які проживають у країнах Європейського Союзу, США та Канади.

Про це він оголосив сьогодні під час звернення до народних депутатів у Раді.

"Важлива складова нашої міжнародної політики – підтримка світового українства. Я знаю, наскільки важливим для українців, що живуть у США, Канаді та ЄС, є питання множинного громадянства. Сьогодні я вношу відповідний законопроект на розгляд парламенту. Нас 65 мільйонів", - заявив Зеленський під час виступу у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище країни.

За словами президента, це вперше дасть змогу українцям з усього світу "почуватися не діаспорою, не просто людьми українського походження, а українського громадянства".

" (Почуватися - ред.) рівними українцями. І це також частина нашої незалежності, коли люди з рівними правами їздять рівними дорогами", – заявив він.

Нагадаємо: Згідно зі ст.1 закону "Про громадянство України", законодавство України про громадянство ґрунтується на принципі єдиного громадянства - громадянства держави Україна. Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України

Водночас добровільне отримання українцем іншого громадянства є підставою для припинення громадянства України. Це відбувається не автоматично, а після указу президента.

Особи з подвійним громадянством не можуть працювати на держслужбі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити