Заводи КНДР працюють на повну потужність для постачання боєприпасів Росії

Головна > Міжнародне > Заводи КНДР працюють на повну потужність...
Author

Олександр Талов

27.02.2024, 13:49
Shares

4

Views

448

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин інспектує завод з виробництва боєприпасів, KCNA

Північнокорейські заводи з виробництва боєприпасів працюють на повну потужність, щоб постачати зброю до Росії в обмін на продукти харчування та інші товари першої необхідності.

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Сін Вон-сік на зустрічі з журналістами, повідомляєкорейська інформаційна агенція Yonhap.

"У той час як збройові заводи Північної Кореї працюють на 30% потужності через нестачу сировини і енергії, заводи, що в основному виробляють зброю і снаряди для Росії працюють на повну потужність", - сказав Сін.

За його словами, Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів з моменту зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Ина і президента РФ Володимира Путіна у вересні, сказав Сін.

За оцінками фахівців, цієї кількості контейнерів достатньо, щоб розмістити приблизно 3 мільйони артилерійських снарядів калібру 152 мм або 500 тисяч артилерійських снарядів калібру 122 мм.

В обмін на постачання зброї до Росії, за словами Сіна, Північна Корея, схоже, отримує продовольство та інші предмети першої необхідності, а також сировину і деталі, що використовуються у виробництві зброї.

За словами південнокорейського міністра, Москва, ймовірно, також надала Пхеньяну супутникові технології, оскільки в листопаді країна вивела на орбіту свій перший супутник-шпигун і пообіцяла запустити ще три цього року.

При цьому він зазначив, що хоча супутник-шпигун вже перебуває на орбіті Землі, Сін висловив скептицизм щодо заяви КНДР про те, що апарат здатний фотографувати основні військові об'єкти Південної Кореї та США.

"Супутник не показує жодних ознак функціонування і просто перебуває на орбіті без активності", - сказав він.

Якщо залежність Росії від північнокорейських боєприпасів і озброєнь зростатиме, Сін припускає, що масштаби російської військово-технічної допомоги, ймовірно, розширяться в майбутньому.

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський сказав на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024", що КНДР відправила Росії 1,5 мільйона артилерійських снарядів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити