Завершено розслідування щодо екскерівництва МВС України у справі незаконного постачання гранат з Росії

Головна > Війна > Завершено розслідування щодо екскерівниц...
Author

Ольга Фединчік

09.02.2022, 13:18
Shares

0

Views

1 200

Завершено розслідування щодо екскерівництва МВС України у справі незаконного постачання гранат з Росії

wz.lviv.ua

ДБР повідомило про зміну раніше оголошеної підозри колишнім міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку, його заступнику Віктору Ратушняку та начальнику Департаменту матеріального забезпечення МВС України.

Про це повідомляє пресслужбуа ДБР, інформує Інфокурс.

"У січні 2014 року експосадовці незаконно постачали з території Російської Федерації до України ручні газові гранати "Дрейф-2", світло-шумові гранати "Заря-2", "Факел-С", "Пламя-М", ручні димові гранати. Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їх застосування до людей, однак були застосовані підрозділами МОП "Беркут" МВС України проти учасників акцій протесту в центрі Києва", - йдеться у повідомленні бюро.

Повідомляється, що посадовці також розтратили 1 млн гривень бюджетних коштів під час розмитнення зазначених спецзасобів.

Екскерівництво МВС підозрюється у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб та розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 2, 3 статті 28, ч. 3 ст. 365 ( в редакції Закону № 3207-VI від 07.04.2011), ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Окрім цього, начальник Департаменту матеріального забезпечення МВС України також підозрюється у пособництві незаконному перешкоджанню проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій під час Революції Гідності ( ч. 5 статті 27, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

"Це виразилось у застосуванні правоохоронцями вказаних спецзасобів до учасників акцій протесту та перевищенні при цьому службових повноважень. Внаслідок цього потерпілі отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за клопотанням слідчих ДБР, погоджених прокурором, підозрюваним заочно обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Сторону захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів для ознайомлення.

Після завершення ознайомлення - обвинувальний акт буде направлено до суду.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити