Засновник Facebook втратив 7 мільярдів доларів через збій у роботі соцмережі

Головна > Спорт > Засновник Facebook втратив 7 мільярдів ...
Author

Олександр Талов

05.10.2021, 10:11
Shares

0

Views

594

Засновник Facebook втратив 7 мільярдів  доларів через збій у роботі соцмережі

Марк Цукерберг

GLOBAL LOOK PRESS



Через глобальний збій у роботі Facebook, Instagram і WhatsApp статки глави компанії Facebook Марка Цукерберга скоротилися на 7 млрд доларів.

Про це повідомляє Sky News.

Це сталося через те, що ціни на акції Facebook впали приблизно на 5,7% після глобального відключення, в результаті якого онлайн-послуги компанії були недоступні протягом кількох годин.

Втім, постраждав не тільки Facebook. Ряд незрозумілих збоїв, які накрили не тільки Facebook, але і деякі інші провідні сервіси, призвела до серйозного падіння акцій на фондовому ринку. На цей час акції Twitter подешевшали більш ніж на 6%, Amazon і Apple – на 2,8% кожна, Netflix – на 2,3%.

Ринкова вартість Facebook знизилась на понад 50 млрд доларів, повідомляє канал.

Таким чином, Цукерберг опустився з третьої на п'яту сходинку найбагатших людей світу за версією Bloomberg, яку раніше займав підприємець Білл Гейтс. А в рейтингу мільярдерів Forbes – з п’ятої та шосту.

Нагадаємо: У понеділок, 4 жовтня, стався глобальний збій у роботі соцмереж Facebook, Instagram та WhatsApp. Голова технічної служби Facebook Майк Шрепфер заявив, що причиною збою стали проблеми із серверами компанії.

За повідомленням сервісу Downdetector, збій в роботі Facebook став наймасштабнішим з будь-коли зафіксованих. Згідно данних ресурсу про проблеми повідомили понад 10,6 млн разів по всьому світу. Соцмережі не працювали майже 7 годин.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

5 населених пунктів Херсонщини обстріляли росіяни упродовж минулої доби

Унаслідок чого пошкоджено 28 приватних будинків. Також зафіксовані влучання в об'єкт критичної інфраструктури та газогін.

10.05.2024 - 10:04

Arrow

Вас це може зацікавити