Запорізька АЕС більше не може бути захищена - Рафаель Гроссі

Головна > Міжнародне > Запорізька АЕС більше не може бути захищ...
Author

Назар Лазебний

30.03.2023, 13:13
Shares

2

Views

358

Запорізька АЕС більше не може бути захищена - Рафаель Гроссі

 РІА Новини

Очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив що Запорізьку АЕС більше неможливо захистити через значне збільшення кількості військ у районі станції.

Про це він сказав за підсумками візиту на Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі 29 березня, повідомляє британський телеканал Sky News.

Це вже другий візит Гроссі на ЗАЕС після того, як росія вторглася в Україну в лютому минулого року. Цього разу його метою було "оцінити з перших рук складну ситуацію з ядерною безпекою та охороною на об’єкті", повідомили у МАГАТЕ.

Після відвідин об'єкту Гроссі зазначив, що, незважаючи на роботу групи експертів МАГАТЕ на території станції з вересня минулого року, ситуація залишається нестабільною.

"Очевидно, що в цьому регіоні посилюються військові дії. Тому станція не може бути захищена", - заявив Гроссі.

Раніше голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі під час семінару в Американській неурядовій раді з міжнародних відносин 22 березня заявив про скасування планів створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС.

За його словами, це питання більше не розглядається тому, що його важко втілити у реальність. Він зазначив, що навколо демілітаризованої зони було б величезне скупчення озброєння. до того ж, реалізація цієї ініціативи означала б легітимацію російських військ на території Запорізької області з боку МАГАТЕ, додав він.

Нагадаємо: Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув на Запорізьку АЕС, щоб оцінити стан безпеки станції та стати гарантом безпечної ротації членів комісії агентства, які знаходяться там з вересня минулого року.

Перед візитом до Енергодару глава МАГАТЕ зустрівся з Володимиром Зеленським у Запоріжжі. Вони відвідали Дніпровську ГЕС, де президент України показав йому пошкодження греблі після обстрілу російських військ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити