Залужний не приєднався до зустрічі Військового комітету НАТО через ситуацію на фронті

Головна > Закон > Залужний не приєднався до зустрічі Війсь...
Author

Марія Куренко

10.05.2023, 11:43
Shares

0

Views

1 021

Залужний не приєднався до зустрічі Військового комітету НАТО через ситуацію на фронті

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

donpatriot.news

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не зможе в середу приєднатися до зустрічі Військового комітету НАТО через складну оперативну ситуацію на полі бою в Україні.

Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на відкритті зустрічі керівників оборони країн Альянсу, повідомляє Укрінформ, інформує Інфокурс.

"Сьогоднішня дискусія від початку буде сфокусована на російській агресивній війні проти України. росія вже 15 місяців перебуває у тому, що, як вони думали, буде триденною війною. Голіаф захитався, тому що Девід продемонстрував видатну стійкість і тактичну досконалість, за підтримки 50-ти держав по усьому світу", - сказав він.

Бауер повідомив, що вчора отримав лист від українського Головнокомандувача Валерія Залужного, в якому він повідомив, що "його участь навіть через відеоконференцію є неможливою з огляду на складну оперативну ситуацію в обороні проти російської агресії".

"Наші кращі побажання з українськими захисниками. Ми сфокусовані отримати оцінку Валерія від його військового представника … про останній розвиток ситуації на місцях, де українці воюють за те, що за правом їм належить", - додав Бауер.

Він зазначив, що члени Військового комітету заслухають інформацію від військового представника України при НАТО генерал-майора Сергія Салкуцана.

Бауер зауважив, що Альянс входить в нову еру колективної оборони.

"Ми колективно обороняємо не лише фізичну безпеку мільярда наших людей та 31 держави, але також демократичні цінності, які ми всі шануємо. Той факт, що ми здатні до співробітництва, за настільки великої кількості збройних сил, настільки різних спроможностей та культур, є дійсно унікальним у світі", - підсумував керівник Військового комітету НАТО.

Нагадаємо: Як повідомляв ІК, за інформацією Генштаба ЗСУ, противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - здійснив 46 атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

Протягом минулої доби ворог завдав 23 ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Для ракетних ударів ворог використав ракети різних типів, більшу їх частину було знищено нашими захисниками, та, нажаль, маємо і влучання. Зокрема, 5 ракет С-300 по містах Куп'янськ, Слов’янськ, Краматорськ і Костянтинівка.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити