Заколотники у Німеччині планували вбивство канцлера Шольца - NYT

Головна > Спорт > Заколотники у Німеччині планували вбивст...
Author

Ольга Фединчік

14.12.2022, 18:04
Shares

3

Views

982

Заколотники у Німеччині планували вбивство канцлера Шольца - NYT

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

GETTY IMAGES

Організатори зірваного заколоту в Німеччині планували взяття штурмом Бундестагу та убивство канцлера Олафа Шольца, повідомили слідчі у справі німецьким депутатам під час закритого слухання.

Про це пише New York Times, з посиланням на учасників слухання, інформує Інфокурс.

Обшуки було проведено на 150 об'єктах по всій країні. Під час обшуків у межах зриву спроби держперевороту правоохоронці знайшли й конфіскували близько 40 одиниць вогнепальної зброї, а також тисячі набоїв до інших озброєнь.

Також було виявлено понад 100 угод про нерозголошення, в яких підписанти присягалися зберігати в таємниці план перевороту, який передбачав штурм німецького парламенту й арешт його членів, а також убивство канцлера Німеччини.

Наразі поліція затримала 23 підозрюваних і проводить розслідування відносно ще 31 особи.

Крім того, слідство встановило, що німецький принц Генріх XIII, якого називають одним із організаторів путчу, принаймні один раз зустрічався з російськими дипломатами в консульстві в Німеччині.

Наразі незрозуміло, наскільки учасники змови були здатні фактично здійснити свої плани. До цього вони двічі планували путч і детально проаналізували маршрут до урядових будівель, але так і не втілили задумане.

Слідство зараз намагається знайти можливі схованки заколотників зі зброєю, а також визначити, що означають знайдені списки з іменами людей.

Нагадаємо: Минулого тижня в Німеччині з ранку вівторка пройшов масштабний рейд проти членів угруповання, яке підозрюють у тероризмі та підготовці державного перевороту. Спеціальні поліцейські сили провели спецоперацію одночасно в 11 федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг. Повідомили про затримання 25 осіб. Підозрюваних в основному можна віднести до угруповання Reichsbürger (Громадяни рейху). Серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ. Серед причетних до групи є й колишня депутатка від AfD.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити