Зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню на Донбасі

Головна > Енергетика > Зафіксовано 21 порушення режиму припине...
Author

Марія Куренко

10.03.2021, 09:02
Shares

0

Views

1 026

 Зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню на Донбасі

qha.com.ua

Протягом минулої доби, 9 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

  • В районі населених пунктів Красногорівка, Піски, Новозванівка, Золоте-4 та Опитне війська окупанта обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 мм та 82 мм калібрів, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • У передмісті Авдіївки та селищ Лебедниське і Південне противник здійснив прицільний обстріл українських позицій з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • Неподалік селища Троїцьке, населених пунктів Пищевик та Залізне російські загарбники відкривали вогонь з ручних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
  • В напрямку селища Троїцьке було помічено облаштування противником інженерних позицій.

На обстріли окупантів ЗСУ відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших військових немає.

"Протягом минулої доби, метою дій противника було провокування підрозділів ЗСУ на відкриття вогню у відповідь для супроводження російських інформаційних наративів щодо підготовки українських військових до силового сценарію вирішення конфлікту на Донбасі", - наголосили в штабі.

Українська сторона СЦКК також зафіксувала випадки використання гарантій безпеки з боку окупантів, наданих для проведення ремонтних робіт, для здійснення обстрілів з районів, де, згідно з гарантіями, мав дотримуватися режим тиші.

"Усі порушення з боку російсько-окупаційних військ свідчать про небажання Російської Федерації та її найманців виконувати досягнуті домовленості та подальшу ескалацію обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил", - зазначили в штабі.

Станом на 7 годину ранку, 10 березня, обстрілів не зафіксовано.

Нагадаємо: Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала різке зростання кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі протягом минулої доби, 8 березня.

У Донецькій області СММ ОБСЄ зафіксувала 105 порушень режиму припинення вогню, включаючи 83 вибухи невизначеного походження.

За добу напередодні було зафіксовано 9 таких порушень.

У Луганській області місія зафіксувала 20 порушень режиму припинення вогню в той час, як напередодні співробітники не документували жодного такого випадку.

Представник ОРДО від України в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш вважає, що Москва готує військову провокацію, яка може стати приводом для введення в ОРДЛО "російських миротворців".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити