ЗАЕС втратила живлення з основної лінії електропередач - МАГАТЕ

Головна > Політика > ЗАЕС втратила живлення з основної лінії ...
Author

Назар Лазебний

04.07.2023, 17:24
Shares

1

Views

1 026

ЗАЕС втратила живлення з основної лінії електропередач - МАГАТЕ

gur.gov.ua

Запорізька атомна електростанція втратила у вівторок вранці живлення з основної зовнішньої лінії електропередачі, після чого її було перепідключено на єдину доступну резервну лінію.

Відповідну заяву зробив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі, інформує Інфокурс.

"Єдина лінія електропередач ЗАЕС напругою 750 кіловольт (кВ) – з чотирьох, що були доступні до конфлікту – була відключена сьогодні о 01:21 за місцевим часом", - йдеться у заяві.

Гроссі зазначив, що найбільша в Європі атомна електростанція відчуває серйозні проблеми з електропостачанням за межами майданчика з початку конфлікту на початку 2022 року, що посилює ризики ядерної безпеки та безпеки, з якими стикається майданчик, який зараз розташований на лінії фронту.

"Цього разу станція уникла повної втрати всього зовнішнього електропостачання – що вже траплялося сім разів під час конфлікту – але останнє відключення лінії електропередач знову демонструє нестабільну ситуацію з ядерною та фізичною ядерною безпекою на станції", - заявив гендиректор Гроссі.

Нагадаємо: Раніше Володимир Зеленський заявляв, що Росія все технічно підготувала для локального вибуху на Запорізькій атомній електростанції і може здійснити його з метою зупинення контрнаступальних дій Сил оборони України та політичного тиску на Київ через деяких партнерів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити