Заарештовано та передано АРМА 434 російських вагони вартістю 300 млн грн

Головна > Банки > Заарештовано та передано АРМА 434 російс...
Author

Олександр Талов

17.05.2022, 13:45
Shares

1

Views

765

Заарештовано та передано АРМА 434 російських вагони вартістю 300 млн грн

news.finance.ua

Суд заарештував і передав до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) 434 залізничних вагони російських компаній.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ, інформує Інфокурс.

Оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого Управління Національної поліції спільно з АТ "Укрзалізниця" було встановлено фактичне місце знаходження 434 залізничних вагоні, які належать російським компаніям.

"Зважаючи на повномасштабну агресивну війну, яку російська федерація розв’язала і веде проти України, відповідно до вимог чинного законодавства щодо примусового вилучення об’єктів права власності російської федерації та її резидентів, за клопотанням Офісу Генерального прокурора на зазначені вагони було накладено арешт, -йдеться у повідомленні.

Наразі 434 залізничні вагони вартістю понад 300 млн грн передано в управління до Агентства з розшуку та менеджменту активів з правом комерційного використання, володіння та розпорядження грошима, повідомили в МВС.

Повідомляється, що отримані кошти від комерційного використання вагонів будуть використані на потреби ЗСУ.

Станом на початок квітня українські суди заарештували близько 17 800 залізничних вагонів, які належать підприємствам з Росії та Білорусі.

Нагадаємо: 3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт (№7122), який визначає правові засади примусового вилучення російського майна в Україні. Вилучення здійснюється без жодного відшкодування.

12 травня народні депутати схвалили конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та Республіки Білорусь. Перша версія законопроєкту була ветована президентом. Після доопрацювання акта нардепи повторно його ухвалили.

Закон дозволяє конфіскувати рухоме й нерухоме майно, гроші, вклади у банках, цінні папери, корпоративні права і будь-яке інше майно, що розташоване чи зареєстроване на території України і безпосередньо або через афілійованих осіб належить Російській Федерації та її резидентам.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити