За відмову від евакуації дітей із прифронтових регіонів, батьків можуть притягнути до кримінальної відповідальності 

Головна > Війна > За відмову від евакуації дітей із прифро...
Author

Марія Куренко

07.08.2024, 11:44
Shares

2

Views

291

Глава УГКЦ про примусову евакуацію дітей із Бахмута: Евакуація — це  передовсім порятунок людського життя | Матеріали | Українська  Греко-Католицька Церква
ugcc.ua

Батьки, які відмовляються виїжджати з дітьми з прифронтових територій, у деяких випадках можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як розповіла в інтерв'ю Укрінформу заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, зокрема, у випадку, коли йдеться про залишення дитини в небезпеці.

"Якщо батьки або інші дорослі відмовляються від такої евакуації, то працівники поліції змушені вживати певних правових заходів. Тут варто наголосити, що пріоритет – саме безпека дітей, а не покарання батьків. Проте інколи щодо батьків складають адмінматеріали – за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей", - зазначила Павліченко.

Вона зауважила, що в деяких випадках для цих дорослих уже настає кримінальна відповідальність – коли йдеться, наприклад, про залишення дитини в небезпеці тощо.

Заступниця міністра наголосила, що питання евакуації дітей із прифронтових регіонів є дуже гострим і болючим гуманітарним викликом, із яким стикнулися як Україна загалом, так і поліція зокрема.

"Це є потреба в той час, коли ведуться активні бойові дії. Працівники поліції, ризикуючи власним життям, виїжджають у ці регіони і здійснюють евакуацію мирного населення, насамперед дітей та людей похилого віку. Ми проводимо масштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо цього, але бувають випадки, коли дорослі, також батьки з дітьми, справді відмовляються від евакуації", - розповіла вона.

Нагадаємо: З Донецької області вдалось евакуювати до Рівненщини ще 114 мирних мешканців, з них 21 дитина та 10 осіб з інвалідністю.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Мая Санду перемагає у першому турі президентських виборів у Молдові

За підрахунками 97,88% протоколів вона отримала трохи більше 41% голосів.

21.10.2024 - 10:27

Arrow
Theme

Політика

Міністр закордонних справ Франції відвідає Україну цими вихідними

Барро додав, що, як і його попередники, він твердо переконаний у тому, що  капітуляція України перед Росією неприпустима.

18.10.2024 - 14:05

Arrow

Вас це може зацікавити