За результатами першого туру виборів у Франції, лідирують ультраправі з 33,1% голосів

Головна > Міжнародне > За результатами першого туру виборів у Ф...
Author

Олександр Талов

01.07.2024, 09:56
Shares

1

Views

436

Отримання тимчасового захисту у Франції - Vigolex
vigolex.net

Міністерство внутрішніх справ Франції вранці в понеділок оголосило остаточні результати першого туру парламентських виборів.

Як повідомили на офіційній сторінці Міністерства внутрішніх справ, перемогу з понад 33 відсотками голосів здобуло ультраправе "Національне об’єднання". Явка виборців - 66,7%.

  • "Національне об'єднання" у союзі з Еріком Сіотті, президентом Республіканців - 33,1% голосів;
  • об’єднання лівих "Народний фронт" - 28%;
  • президентська коаліція "Разом" - 20%;
  • республіканці, не пов'язані з ультраправими, отримали 6,7% голосів.

Таким чином, у першому турі заповнено вже 76 із 577 місць парламенту. Це ті кандидати, які змогли набрали понад 50% голосів виборців, що взяли участь у голосуванні.

Решта переможців буде визначатись у другому турі, який відбудеться 7 липня.

За правилами, він проводиться між кандидатом, який посів перше місце, та тими, що набрали щонайменше 12,5% від кількості зареєстрованих виборців. Обраним вважається той, хто набрав найбільшу кількість голосів у другому турі.

Через високу явку у 244 виборчих округах кандидати від трьох таборів набрали достатню кількість голосів у першому турі, щоб пройти до другого туру. Таким чином, вони опинилися у тристоронньому протистоянні.

На думку прем’єр-міністра Габріеля Атталя, "жоден голос не повинен дістатися "Національному об'єднанню" в другому турі. Тож президентських кандидатів, що вийшли в другий тур третіми, закликали зняти свої кандидатури, щоб не допустити абсолютної більшості ультраправих у другому турі.

Олів'є Фор, перший секретар Соціалістичної партії, і всі лідери Народного фронту також закликали своїх учасників, які посіли третє місце, зняти кандидатури, щоб заблокувати перемогу "Національного об'єднання".

Нагадаємо: Згідно з інформацією Французького інституту громадської думки Ifop, явка виборців на 20:00 оцінюється на рівні 67%, що на 19,5 пункта вище, ніж на загальних виборах 2022 року (47,5%).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Бізнес

Где взять книги, которых нигде нет

Существуют особые места, где можно отыскать те шедевры, которые не часто встречаются в обыденных книжных магазинах

04.07.2024 - 13:43

Arrow
Theme

Війна

Союзники США вважають, що Китай розробляє ударні безпілотники для Росії

У 2023 році китайські та російські компанії провели переговори про співпрацю у створенні нового безпілотника, після чого розпочалася його розробка, а ...

03.07.2024 - 10:06

Arrow

Вас це може зацікавити