За результатами опитування Гарріс випереджає Трампа в шести з семи ключових штатів 

Головна > Міжнародне > За результатами опитування Гарріс випере...
Author

Ольга Фединчік

15.08.2024, 11:41
Shares

4

Views

179

Вибори в США 2024 - Дональд Трамп і Камала Гарріс можуть здивувати Україну  — УНІАН
Колаж УНІАН

Віцепрезидентка США Камала Гарріс із невеликим відривом лідирує в опитуваннях та випереджає свого опонента на президентських виборах від Республіканської партії Дональда Трампа у шести ключових штатах.

Такі результати опитування Cook Political Report Swing State Project, повідомляє The Hill.

Як зазначається,Гарріс має перевагу над Трампом у 1% у ключових "хитких" штатах: Арізоні, Джорджії, Мічигані, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині. У семи штатах її підтримують 48 відсотків, Трампа – 47 відсотків, а 5 відсотків респондентів сказали, що не визначилися або не голосували б.

Трамп зберігає незначну перевагу у Неваді.

Як зазначає видання,Гарріс скоротила розрив з Трампом з моменту останнього їхнього опитування проєкту Swing State Project в травні, коли республіканець випереджав чинного президента Джо Байдена на три пункти й був попереду або зрівнявся з ним у кожному із семи "хитких" штатів.

Також Гарріс випереджає Трампа на 2% в Аризоні, де раніше на 1% лідирував Трамп (проти Байдена). Вона також випереджає Трампа в Північній Кароліні, подолавши 7-відсоткову перевагу республіканця в цьому штаті, яка фіксувалася в травні. Крім того, Гарріс випереджає республіканського суперника на 1% у Пенсильванії, де Трамп мав 3-відсоткову перевагу над Байденом.

Такий ріст підтримки демократки автори опитування пояснюють консолідацією демократичної бази та зростанням підтримки серед незалежних виборців.

З моменту початку своєї кампанії минулого місяця після того, як Байден знявся з перегонів, Гарріс набрала обертів у національних опитуваннях і опитуваннях у різних штатах. Відповідно до середнього національного опитування The Hill/Decision Desk HQ , Харріс має перевагу над Трампом на 1,4 відсотка на основі 114 опитувань.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити