За прогнозом міністра інфраструктури дефіцит пального в Україні зникне вже до осені

Головна > Закон > За прогнозом міністра інфраструктури деф...
Author

Марія Куренко

20.06.2022, 17:32
Shares

3

Views

963

За прогнозом міністра інфраструктури дефіцит пального в Україні зникне вже до осені

ubr.ua

Проблема з дефіцитом пального в Україні зникне до осені.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю Financial Times, це можливо тільки після укладення нових контрактів з постачальникам, інформує Інфокурс.

За його словами, на сьогодні нестача пального в Україні викликана через його постачанням вантажівками та потягами через кордони.

Україна втратила можливість доставляти його Чорним морем з Азербайджану та Румунії. Також постачання припинено з Білорусі.

"Увесь наш імпорт – з ЄС. Зараз імпортуємо з Бельгії, Нідерландів", – зазначив міністр.

Дефіцит пального в Україні утворився через зупинку імпорту з Білорусі та РФ і удари ворога по паливній інфраструктурі. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в країні.

Нагадаємо: На початку травня Україна та Польща домовилися про скасування дозволів для всіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення пального. Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти реєстрацію, заповнивши форму не пізніше ніж за добу до перетину кордону.

У мирний час Україна потребувала у червні 600 000 т бензину та дизельного пального. Наразі потреба становить близько 400 000 т. Польща погодилася забезпечити надходження понад 200 000 т продукції щомісяця, зазначив експерт.

Україна збільшила обсяги імпорту більш як у пʼять разів порівняно з тим, що було півтора місяця тому, заявили в Офісі президента. Вони фактично відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизеля на заправках.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

«Укренерго» збільшило термін обмеження потужності енергопостачання для промисловості

В енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії.

10.05.2024 - 15:18

Arrow
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow

Вас це може зацікавити