З російської окупації повернули ще 6 українських дітей з родинами 

Головна > Війна > З російської окупації повернули ще 6 укр...
Author

Ольга Фединчік

17.04.2024, 17:48
Shares

2

Views

250

У Save Ukraine заявили, що в них не працює затримана в Москві жінка
Save Ukraine

Команда Save Ukraine повернула з російської окупації ще 6 українських дітей з їхніми сім’ями.

Про Save Ukraine повідомила у Фейсбуці.

"Родинам важко згадувати пережите, але ми мусимо говорити про злочини, які чинить російська федерація на нашій землі", - зазначили в організації

У Save Ukraine розповіли історії кількох сімей, які пережили російську окупацію і повернулися на неокуповану частину України.

Початок повномасштабного вторгнення Марина зустріла в декретній відпустці на руках з однорічною Софійкою. І перші місяці були для сімʼї найважчими, адже на тлі величезного стресу донечка і мама не могли ні їсти, ні спати. Російські винищувачі літали над селом на рівні ліній електропередач. Почалися постійні обшуки: військові заходили у кожен дім і все перевіряли. Пізніше населення примушували брати російські паспорти, не дозволяли навіть через блокпост проїхати без них.

Олена з синами жила за 10 км від лінії фронту. Дуже добре памʼятає той ранок, 24 лютого. Тоді в самій нічній сорочці вийшла на ґанок і почула вибухи — дуже злякалася. Збудила хлопців і кілька днів з ними ховались у сараї від обстрілів. Вже через тиждень село було повністю окуповане. Два місяці нікуди не ходили, вперше виїхали у місто лише в кінці квітня, щоб купити продуктів. Було дуже страшно увесь час. Але влітку почалася тотальна фільтрація, приходили співробітники ФСБ, допитували, щось шукали, примушували віддавати дітей на навчання в російську школу. Тож вибору не було — Олена із синами була вимушена покинути рідну домівку.

"Ми безмежно вдячні нашим найбільшим партнерам We Are All Ukrainians та БФ "Хуманіті" та всім нашим партнерам за їхню підтримку наших місій з порятунку дітей. Станом на сьогодні нам вдалося повернути в Україну з Росії й ТОТ 290 дітей. Разом ми змінюємо долі та будуємо кращий світ заради майбутнього", - зазначили в організації.

Нагадаємо: Станом на сьогодні вдалося повернути в Україну з Росії й ТОТ 290 дітей.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Економіка

Всі пункти пропуску на кордоні України з Польщею розблоковано

Переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться і надалі.

29.04.2024 - 13:41

Arrow
Theme

Бізнес

Еще не пробовали Просекко? Поспешите, оно может исчезнуть с прилавков магазинов 

Белое итальянское просекко — одно из самых популярных игристых вин в мире.

29.04.2024 - 09:25

Arrow

Вас це може зацікавити