З Гази до Єгипту евакуювали 360 іноземців і 81 пораненого палестинця – CNN

Головна > Міжнародне > З Гази до Єгипту евакуювали 360 іноземці...
Author

Ольга Фединчік

02.11.2023, 09:17
Shares

1

Views

244

People enter the Rafah border crossing in the southern Gaza Strip before crossing into Egypt on November 1, 2023. Scores of foreign passport holders trapped in Gaza started leaving the war-torn Palestinian territory on November 1 when the Rafah crossing to Egypt was opened up for the first time since the October 7 Hamas attacks on Israel, according to AFP correspondents. (Photo by Mohammed ABED / AFP) (Photo by MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images)
Мохаммед Абед/AFP/Getty Images

81 важко поранений палестинець та 360 власників іноземних паспортів покинули СекторГази у середу через прикордонний пункт "Рафах".

Про це, з посиланням на неназваного чиновника єгипетського уряду, повідомляє CNN , інформує Інфокурс.

Чиновник сказав, що люди зараз прямують до Каїра, де зможуть вилетіти до своїх країн. Серед них є громадяни Австрії, Великої Британії, Йорданії, Саудівської Аравії, Італії та Японії, США і Франції.

Усі 22 міжнародні співробітники "Лікарів без кордонів" також залишили Газу, а нова медична бригада готова зайти в палестинський анклав, "якщо дозволить ситуація", повідомила благодійна організація в середу.

Єгипетський чиновник також повідомив, що 491 іноземний громадянин був зареєстрований для евакуації в Єгипет, але 130 або не встигли до перетину кордону, або відмовилися перетинати без своїх сімей, імена яких не були зареєстровані в списку.

Відповідно до інформації джерел, знайомих з переговорами, вихід заручників став результатом угоди, укладеної за посередництва Катару між Ізраїлем, ХАМАС і Єгиптом у координації з США.

Нагадаємо: Розташований на півночі Єгипту на Синаї, Рафах є єдиним пунктом перетину кордону між Газою та Єгиптом. Він пролягає вздовж 8-мильної (12,8-кілометрової) огорожі, яка відділяє Газу від Синайської пустелі.

Оскільки обидва прикордонні переходи між Газою та Ізраїлем закриті після терактів ХАМАС 7 жовтня, Рафах є єдиною точкою входу на територію до зовнішнього світу. Проте пропускний пункт був закритий, за винятком кількох випадків, коли він відкривався, щоб дозволити обмеженій кількості допомоги в Газу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити