З боку Польщі на кордоні заблоковані близько 2100 вантажівок

Головна > Економіка > З боку Польщі на кордоні заблоковані бли...
Author

Олександр Талов

27.02.2024, 10:46
Shares

1

Views

244

Що відомо про блокаду українсько-польського кордону: розвиток ситуації
espreso.tv

На кордоні з боку Польщі заблокованими залишаються близько 2100 вантажівок. Українські перевізники дзеркально блокуватимуть рух вантажівок на польській реєстрації.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Польські фермери продовжують блокувати рух для вантажних транспортних засобів... Це шість пунктів пропуску - Ягодин, Устилуг, Угринів, Рава-Руська, Краківець та Шегині. Сукупно, станом на ранок, на всіх цих напрямках на території Польщі в чергах перебуває десь 2100 вантажівок. Найбільше - навпроти ПП Краківець, Рава-Руська та Ягодин", - сказав Демченко.

Проте польські фермери все ж таки пропускають незначну кількість вантажівок як в бік України, так і в бік Польщі, але критично низькі показники фіксуються на напрямках Шегині та Ягодин, де за минулу добу кордон перетнули відповідно лише 50 та 100 вантажівок, зауважив Демченко.

Він зазначив, що українські перевізники своєю чергою вдаються до дзеркальних дій та готові блокувати вантажівки на польській реєстрації.

"Українські перевізники знаходяться на 4 напрямках – це пункти пропуску Ягодин, Шегині, Краківець та Рава-Руська. ...вони зазначали, що перебуватимуть там, доки відповідні дії вчиняються на території Польщі. Це дзеркальні дії від наших перевізників, які своєю присутністю виказують невдоволення тому, що відбувається на території Польщі. Вони готові блокувати рух для вантажних транспортних засобів на польській реєстрації, які слідують в Україну, також обмежуючи їм можливість вільного проїзду територією України", - повідомив Демченко.

Нагадаємо: Як інформував Інфокурс, протести польських фермерів поширилися і на кордон з Німеччиною. Протестувальники перекрили автомагістраль А2 у Свєцько (поблизу Слубіць), що переходить у німецьку А12 у Франкфурті-на-Одері. Це маршрут важливий для міжнародних перевезень, його блокування вплине на рух для близько 17 тисяч вантажівок, які щодня перетинають польсько-німецький кордон.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити