Юнармію та мотоклуб Нічні вовки НАЗК пропонує внести до нового списку санкції

Головна > Політика > Юнармію та мотоклуб Нічні вовки НАЗК про...
Author

Марія Куренко

03.08.2022, 18:39
Shares

3

Views

1 001

Юнармію та мотоклуб Нічні вовки НАЗК пропонує внести до нового списку санкції
null

Національне агентство з питань запобігання корупції сформувало новий список зі 111 потенційних кандидатів на міжнародні санкції, включивши до нього, зокрема, керівників російських оборонних компаній, засновників військово-патріотичного громадського руху "Юнармія" та мотоклубу "Нічні вовки".

Про це повідомляє НАЗК, інформує Інфокурс.

У відомстві зазначили,що наразі це вже 21-й перелік кандидатів на міжнародні санкції, який агентство надіслало до Міністерства закордонних справ України та Офісу генерального прокурора.

До цього списку ввійшло керівництво низки оборонно-промислових компаній росії, які вже перебувають під санкціями Європейського Союзу.

"Поміж них керівництво компаній: "Ремдизель", що випускає бронемашини "Тайфун"; Ульяновського автомобільного заводу, який забезпечує збройні сили рф автомобілями "УАЗ-Патріот"; науково-дослідного інституту "Кулон", який розробляє безпілотні літальні апарати; "Воєнтекстильпром", що виробляє обмундирування для військових. Керівництво компаній Білорусі, що перебувають під санкціями ЄС. Застосувати санкції пропонується, зокрема, до керівників авіакомпанії "Белавіа" та підприємства "Нафтан", яке є значним джерелом доходів та іноземної валюти для режиму Лукашенка", - йдеться у повідомленні.

У список кандидатів також увійшли пропагандисти, поміж яких керівництво фонду "руський мір": генеральний директор Володимир Кочін та члени правління. За даними НАЗК, фонд "руський мір" просуває ідею об’єднання України з росією та виправдовує російську збройну агресію, кремль використовує його як важливий інструмент впливу в пострадянських державах.

Пропонується застосувати санкції до засновників "Юнармії" – Валерія Востротіна та Світлани Хоркіної, а також до Євгенія Строгова та В’ячеслава Шкоди – засновників близького до президента рф володимира путіна мотоклубу "Нічні вовки", який займає активну проросійську позицію та розповсюджує антиукраїнську пропаганду.

Крім того, до санкційного списку включені британський журналіст Афшин Ратансі та головні редактори низки телеканалів: RT France – Ксенія Федорова, RT Spanish – Вікторія Воронцова, RT Deutsch – Дінара Токтосунова. Зазначається, що вони поширюють наративи кремля, спотворюючи й маніпулюючи фактами, зокрема на території Великої Британії, Ірландії, Франції, Іспанії та Німеччини.

Усього до списків внесені вже 18,5 тисяч фізичних та чотири тисячі юридичних осіб.

Повні списки кандидатів на санкції можна переглянути на порталі "Війна&санкції". База порталу містить також 7,4 тисячі профайлів осіб та компаній, до яких уже застосовані міжнародні санкції.

Нагадаємо: Минулого тижня НАЗК підготувало список з 220 потенційних кандидатів на міжнародні санкції, серед них — автор "російської весни" Єгор Холмогоров та актор-путініст Олександр Панкратов-Чорний.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів на зброю для України 

Помилка на 6,2 млрд доларів відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.

26.07.2024 - 10:41

Arrow
Theme

Міжнародне

Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила виявлення уламків "шахедів" на території країни 

Румунія поінформувала про інцидент своїх союзників і координує з ними свої дії.

25.07.2024 - 13:43

Arrow

Вас це може зацікавити