Євросоюз заборонить авіарейси з південної Африки через поширення нового штаму коронавірусу

Головна > Закон > Євросоюз заборонить авіарейси з південно...
Author

Олександр Талов

26.11.2021, 12:11
Shares

3

Views

699

Євросоюз заборонить авіарейси з південної Африки через поширення нового штаму коронавірусу

volynnews.com

Європейський Союз збирається заборонити авіарейси з південноафриканських країн у зв'язку із поширенням нового, ймовірно, більш заразного варіанту коронавірусу B.1.1529.

Про це повідомила у Тwitter голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Європейська комісія пропонуватиме у тісній координації з державами-членами активувати негайну заборону на авіаперевезення з південноафриканського регіону у зв'язку із варіантом B.1.1.529", - йдеться у твіттері фон дер Ляєн.

Міністр охорони здоров'я ПАР Джо Паахла охарактеризував B.1.1.529 як такий, що "викликає серйозні побоювання" і є причиною зростання кількості зафіксованих випадків зараження в країні. За його словами, кількість інфікованих останніми днями зросла. При цьому попередні кілька місяців було виявлено лише незначну кількість хворих.

Великобританія заборонила рейси не тільки з ПАР і Ботсвани, але й сусідніх Лесото, Есватіні (колишній Свазіленд), Зімбабве і Намібія.

У Ізраїлі до цих країн додали ще й Мозамбік, але в країні уже зареєстрували перший випадок B.1.1.529. Цей штам виявили у людини, яка недавно приїхала з Малаві, що межує з Мозамбіком.

Як зазначив на брифінгу Річард Лесселс із Центру епідемічних дій у відповідь та інновацій, є ознаки того, що B.1.1.529 поширюється швидше, ніж дельта-варіант. Крім того, він може спричиняти велике навантаження на імунну систему людини. Поки що експерти констатують, що цей варіант поширюється передусім серед молодих людей. Чи здатен він обходити антитіла, які утворюються в організмі після вакцинації чи зараження іншими штамами, поки що невідомо.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила про скликання екстреної наради 26 листопада у зв'язку з виявленням у ПАР нового варіанта коронавірусу.

Як повідомляє британське видання Financial Times, експерти ВООЗ обговорять, як саме класифікувати B.1.1.529 - як варіант, що "викликає заклопотаність" або "викликає інтерес".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити