Євросоюз планує розгляд законопроекту щодо цифрового євро у 2023 році

Головна > Банки > Євросоюз планує розгляд законопроекту що...
Author

Назар Лазебний

11.02.2022, 11:45
Shares

2

Views

854

Євросоюз планує розгляд законопроекту щодо цифрового євро у 2023 році

psm7.com

Законопроект про цифрове євро буде представлений у 2023 році.

Про це заявив єврокомісар із фінансових питань Мейрід МакГіннес, пише Politicо.

Законопроект буде правовою основою для поточної технічної роботи Європейського центрального банку над віртуальною версією банкноти або монети євро.

За словами єврокомісара, консультації розпочнуться найближчими тижнями, а прототип валюти очікується до кінця 2023 року.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) вже експериментує із системами цифрового євро. Для запровадження нової валюти потрібен дозвіл від керівництва Євросоюзу. Найраніший можливий термін впровадження цифрового євро – 2025 рік.

Нагадаємо: У січні 2021 року ЄЦБ завершив громадські консультації щодо цифрового євро. Більшість респондентів назвали конфіденційність даних найважливішою характеристикою цифрової валюти центрального банку (CBDC).

На відміну від приватних цифрових валют, таких як біткойн або криптовалюти, цифровий євро буде зобов'язанням центрального банку і доповнить поточну пропозицію готівки та оптові депозити центрального банку. Отже, його вартість не буде мінливою, оскільки її підтримуватиме центральний банк.

У квітні 2021 року голова ЄЦБ Крістін Лагард заявила, що Євросоюз може випустити власну CBDC за чотири роки, якщо політики схвалять проект.

Однак цей новий платіжний інструмент не замінить існуючу грошову систему, а доповнити її. Фізичні готівка, як і раніше, буде перебувати в обігу.

Цифрове євро створюватиметься відповідно до основних потреб європейців. Водночас одними з найголовніших завдань CBDC будуть запобігання відмиванню грошей та недопущення будь-якого небажаного впливу на фінансову стабільність та грошово-кредитну політику Євросоюзу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити