Євросоюз оголосив демарш Білорусі через нелегальних мігрантів на кордоні

Головна > Банки > Євросоюз оголосив демарш Білорусі через ...
Author

Назар Лазебний

08.09.2021, 16:02
Shares

2

Views

1 122

Євросоюз оголосив демарш Білорусі через нелегальних мігрантів на кордоні

dosug.md

Представництво Європейського Союзу в Білорусі заявило демарш Міністерству закордонних справ Республіки Білорусь у зв'язку з масовими незаконними перетинами кордону з боку Білорусі в ЄС.

Про це європейське диппредставництво повідомило в Facebook.

"Сьогодні Представництво Європейського союзу в Білорусі заявило демарш Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь у зв'язку з незаконними перетин кордону з боку Білорусі до Європейського союзу. Європейська служба зовнішніх дій стверджує, що спостережуване 50-кратне збільшення нерегулярних переходів кордону з Білорусі в ЄС не є відображенням нездатності влади Білорусі дотримуватися своїх зобов'язань в боротьбі з незаконною міграцією і торгівлею людьми", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для такого різкого зростання кількості нелегальних переходів кордону на цьому маршруті немає об'єктивних причин.

"ЄС засуджує використання мігрантів у політичних цілях і настійно закликає владу Білорусі припинити цю практику. Нерегулярна міграція не може бути предметом торгу", - заявили у диппредставництві.

До того ж зазначається, що з жовтня 2020 року, коли Рада ЄС ухвалила Висновки про ситуацію в Білорусі, влада Білорусі цілком обізнана щодо поступового підходу ЄС до застосування санкцій та щодо умов зняття Європейським Союзом обмежувальних заходів і нормалізації відносин.

ЄС як і раніше вимагає від білоруської влади припинення репресій і проведення вільних і справедливих виборів під наглядом БДІПЛ ОБСЄ.

Нагадаємо: 3 вересня у східних районах Польщі було введено надзвичайний стан після того, як тисячі мігрантів з Іраку, Афганістану та інших країн намагалися незаконно проникнути в країну з Білорусі.

Польща, Литва і Латвія посилили охорону своїх кордонів, раніше в Литві і Латвії також було введено надзвичайний стан.

У липні, Литва почала будівництво дротового загородження на кордоні з Білоруссю в рамках боротьби з потоком нелегальних мігрантів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

До Києва прибула президентка Європейського парламенту Роберта Мецола

Сьогодні Україна відзначає День Європи.

09.05.2024 - 11:46

Arrow
Theme

Війна

Фахівці завершили ремонт залізничної колії в Херсоні, пошкодженої внаслідок обстрілу РФ

Вранці 8 травня російська окупаційна армія атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні.

08.05.2024 - 16:17

Arrow

Вас це може зацікавити