Євросоюз надасть Укрзалізниці майже 43 мільйона євро для будівництва євроколії

Головна > Економіка > Євросоюз надасть Укрзалізниці майже 43 м...
Author

Ольга Фединчік

23.07.2024, 15:03
Shares

4

Views

792

Укрзалізниця у 2024 році запустить міжнародні поїзди до Австрії, Чехії та  Польщі - Закордон
zakordon.24tv.ua

Євросоюз у межах "Механізму "Сполучення Європи" виділить АТ "Укрзалізниця" 42,95 млн євро на вдосконалення залізничної мережі.

Як повідомила пресслужба УЗ, проєктну заявку 16 липня 2024 року було схвалено Координаційним Комітетом програми.

"У межах програми Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи» (CEF) погоджено проєкт інтеграції залізничної системи України в транспортну систему ЄС <…> Цей проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1 435 мм для забезпечення технологічної сумісності та підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури. Його загальний бюджет 85,91 млн євро, CEF надасть Укрзалізниці 42,95 млн євро", - йдеться в повідомленні.

У межах зазначеної заявки планується реалізувати проєктування реконструкції споруд залізниці з впровадженням та будівництвом колії 1 435 мм на ділянках Чоп – Львів та Львів — Чернівці — Вадул-Сірет — Держкордон.

Планується також розробити стратегію реконструкції Львівського залізничного вузла з урахуванням перспектив розширення залізничної мережі колії шириною 1 435 мм транс'європейської транспортної мережі (TEN-T) на території України.

Крім того, кошти підуть на проєктування та будівництво колії 1435 мм з електрифікацією на дільниці Павлове-2/Матьовце – Ужгород та електрифікацію колії 1435 мм на ділянці Чоп – Ужгород.

Передбачені проєктом витрати і на проведення експертизи щодо відповідності вимогам TSI вищезазначених проєктів, а також ділянок Ковель – Ягодин – Держкордон та Медика/Мостиська ІІ – Львів (Скнилів).

Нагадаємо: Європейський Союз виділяє рекордну суму у 7 мільярдів євро у розвиток власних транспортних мереж, включаючи залізницю, морський та річковий транспорт, а також у вдосконалення транспортної інфраструктури «коридорів солідарності» на кордонах з Україною.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити