Євросоюз може покарати Польщу за блокування кордону України - ЗМІ

Головна > Економіка > Євросоюз може покарати Польщу за блокува...
Author

Марія Куренко

16.11.2023, 12:10
Shares

1

Views

566

Черга вантажівок на під’їзді до прикордонного переходу з Україною в Дорогуську / Войтек Яргіло / PAP
rmf24.pl

Якщо польська влада не вирішить проблему блокування перевізниками прикордонних переходів з Україною, Європейська комісія може розпочати каральну процедуру проти Польщі.

Про це повідомляє RMF FM у Брюсселі, інформує Інфокурс.

Польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов’язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах , повідомив RMF FM речник Єврокомісії.

Зазначається, що дехто в ЄК вважає, що польська влада робить не все, щоб вирішити проблему і припинити протест польських перевізників, і Брюссель явно втрачає терпіння.

З неофіційних джерел RMF FM стало відомо, що у Єврокомісії розглядають питання про порушення польською владою регламенту ЄС щодо лібералізації торгівлі з Україною, дію якого нещодавно було продовжено до червня 2024 року.Наразі Єврокомісія має дослідити правові підстави для запуску каральної процедури.

Повідомляється що ЄК офіційно не коментує заходи, які вона може вжити проти польської влади, оскільки запевняє, що переговори з Польщею та Україною тривають.

"Європейська комісія все ще перебуває в контакті з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки дискусії тривають", - зазначив речник ЄК.

Нагадаємо: 6жовтня польські перевізники анонсували блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні між Польщею й Україною: “Корчова-Краківець”, “Гребенне-Рава Руська”, “Дорогуськ-Ягодин”. І вже псля 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку цих пунктів пропуску.

Протест офіційно зареєстровано польськими перевізниками в місцевих органах влади до 3 січня 2024 року.

13 листопада, деякі з польських перевізників зустрілися з представниками українського та польського урядів, проте представники польських автоперевізників, які блокують кордон з Україною, заявили, що переговори з українськими офіційними особами не принесли результату та не завершили існуючу суперечку.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow