Євросоюз може досягти угоди про нафтове ембарго рф протягом тижня

Головна > Політика > Євросоюз може досягти угоди про нафтове ...
Author

Назар Лазебний

10.05.2022, 14:54
Shares

1

Views

792

Євросоюз може досягти угоди про нафтове ембарго рф протягом тижня

Міністр з європейських справ Франції Клеман Бон

LUDOVIC MARIN/AFP

Державний секретар з європейських справ МЗС Франції Клеман Бон заявляє, що Європейський Союз може досягти угоди про ембарго на російську нафту, яку зараз блокує Угорщина, “протягом тижня”.

Про це повідомляє фрацузьке видання Sud Ouest, інфомує Інфокурс.

За словами Клемана Бона, на вівторок заплановані телефонні переговори з цього приводу між президентом Франції Еммануелем Макроном, президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн і прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Я думаю, що ми можемо укласти угоду протягом тижня, ми наполегливо працюємо над цим. Мабуть, це питання днів", - сказав Бон.
“Ми повинні рухатися швидко, і я говорю це з упевненістю: буде шостий пакет європейських санкцій, вони будуть дуже потужними, і ми поступово, за графіком, спочатку відмовимося від російської нафти, але й від російських вуглеводнів загалом”, - додав держсекретар.

Як зазначив Бон, Угорщина просить гарантій щодо постачання енергоносіїв, щоб погодитися на шостий пакет санкцій проти Москви, включаючи припинення закупівлі російської нафти, бо об’єктивно перебуває у складній ситуації, оскільки 100% поставок нафти до країни надходить з Росії, тож їй необхідні альтернативні гарантії постачання.

Нагадаємо: 9 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном прояснила позицію Угорщини стосовно політики санкцій ЄС і енергетичної безпеки та висловила намір посилювати співробітництво із регіональними партнерами з розвитку нафтової інфраструктури.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити